Sankewikiboken

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk

Sankewikiboken

Planter Sopp Alger
Oppskrifter Register Stilmanual

Sankewikiboken er en wikibok skal gjøre det enkelt for utforskende sjeler å finne gratis mat i naturen. Det er en bok som forklarer hvordan vekster i naturen kan høstes inn og behandles for å bli gratis mat.

Vær oppmerksom på at planter som omtales ikke nødvendigvis kan spises i store mengder. Noen av dem er kun ment som krydder, eller kanskje bare til pynt. Før du spiser noe denne boken omtaler er det fornuftig å undersøke andre kilder, og forsikre deg om at du ikke overdriver, eller misforstår. Det kan heller ikke garanteres at det ikke finnes feil.

Siden den er skrevet på norsk, vil den i første rekke handle om norsk natur. Hvert kapittel handler om én art alger, sopp eller planter. Målet er å gi en oversikt over hvor arten vokser, hvilke deler av veksten som er spiselig, hvordan de kan høstes, og tips til tilberedning eller konservering. På slutten av boken finnes et register over arter som er aktuelle å høste til forskjellig tid på året.

Faktagrunnlaget for denne boken hentes fra artikler på norsk Wikipedia. Målet med denne boken er både å samle informasjonen i de aktuelle artiklene, og utdype emnet ytterligere, ut over det som hører hjemme i en encyklopedi. Denne boken er altså en håndbok i innhøsting og bruk av ville matvarer.

Innholdsregisteret under lenker til Wikipedia-artiklene som er blitt vurdert som tilstrekkelig gode. Listen vil oppdateres ettehvert som arbeidet på Wikipedia går framover.

Innholdsregister[rediger]