Wikibøker:Samfunnshuset

Fra Wikibøker
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Regler
Regler

      Regler i Samfunnshuset

 • Signer alltid med ~~~~
 • Bruk kolon når du svarer på innlegg
 • Unngå personangrep
 • Ta ting i beste mening
Arkiv
Arkiv

      Samfunnshuset


Crystal Clear app kfm home.pngSAMFUNNSHUSET


Her kan du skrive alt du ønsker å diskutere eller spørre om når det gjelder norsk Wikibøker!
Her kan du skrive nett det du ynskjer å diskutere eller spørje om når det gjeld norsk Wikibøker!


Håvamål ikke originalt wikiverk[rediger]

Jeg skrev for en tid tilbake en kommentar på Diskusjon:Håvamål, der jeg spurte om ikke Håvamål hører bedre hjemme i Wikikilden og ikke på Wikibooks. Håvamål er jo ikke er originalt wikiverk, men et klassisk verk der opphavsretten har gått ut (eller aldri eksistert?). Det faktum at den allerede ligger på Wikikilden (s:Håvamål) tyder jo på at det i hvert fall ikke er noen konsensus om hvor den hører hjemme. Jeg etterspør reaksjoner på dette. -- SLB (diskusjon) 9. mar 2007 kl. 11:03 (CET)

En stund siden dette ble tatt opp. Ja, Håvamål hører vel mest naturlig hjemme på Wikikilden. Men, siden dette verket er på gammelnorsk, vil jo en moderne utgave, en slags gjendikting være et nytt, og i utgangspunktet, et verk beskyttet av opphavsretten. Dermed kan man jo si at en slik gjendiktning hørte til her, selv om den også ville blitt godtatt på WK. V85 (diskusjon) 14. mar 2010 kl. 20:32 (CET)

Ny på Wikibooks[rediger]

Hei, etter anbefaling på Wikipedias "Tinget" så opprettet jeg en bruker her (som jge nå ikke kan logge inn med før om 24 timer pga. feil i passordet...). Jeg kan en del om Europa, så jeg har tenkt å lage en liten geografibok om Europa fra bunnen av. Synes det er kjempeflott at vi samler nynorsk og bokmål på ett sted, så dette skal bli gøy. Gleder meg til i hjelpe til her også! 80.212.137.212 7. jul 2007 kl. 18:39 (CEST)

Hei! Det var hyggelig at du vil hjelpe til med å gjøre Wikibooks stor og innholdsrik! — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 00:59 (CEST)

Navnet[rediger]

Skal navnet på nettstedet forbli Wikibooks eller bør det oversettes til f.eks. Wikibøker? --81.7.105.116 21. aug 2004 kl.14:57 (UTC)

Eg røystar for Wikibøker.
--Verdlanco 21. nov 2004 kl.10:57 (UTC)
Jeg stemmer også for «Wikibøker». Arj 21. nov 2004 kl.12:18 (UTC)
Eg røystar for Wikibøker.
/ med venleg helsing Kurtber|ordskifte 18. okt 2005 kl.08:42 (UTC)
Jeg tar opp igjen denne jeg; og stemmer også for Wikibøker, med undertittelen Frie læremidler. -- SLB (diskusjon) 7. jul 2007 kl. 19:13 (CEST)
Jeg er enig. Hvis Wikinews heter Wikinytt og Wikisource heter Wikikilden, er det rett og rimelig at det skal hete Wikibøker. Problemet med dette, er at logoen ikke heter Bilde:Wiki.png, men den ligger på en ikke-wiki-side. Du som er så flink med bilderedigering skulle vel ikke ha noe problem med å lage et utkast (som kan hete Wiki.png), og så kan vi vel ta opp på Bugzilla at logoen skal hete Wiki.png (hvis det er der man konfigurerer sånt). Apropos Bugzilla, jeg har fått Jon Harald til å forespørre på Bugzilla importering og godkjente endringer til denne Wikien. Til importeringen har jeg foreslått følgende: bokmåls-, nynorsk, engelsk, dansk og svensk Wikipedia + engelsk, dansk og svensk Wikibooks. — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 01:10 (CEST)
Logo kan jeg nok fikse nå, siden det ser ut til at det blir lenge til vi får noen ny Wikibooks-logo... Skal se på det i morgen. Face-smile.svg PS! Jeg er litt usikker på hva du mener med «importering». -- SLB (diskusjon) 8. jul 2007 kl. 01:16 (CEST)
Spesial:Import vel! Det stod på siden du linket til at man måtte bytte farger, fordi det var allerede for mange logoer i WM-fargene. Allikevel synes jeg at ingen slo denne versjonen. Derfor tenkte jrg at vi kunne bruke den logoen (øverste bilde), med skrifttype og -størrelsen til teksten i Wikimedia Norges logo. Og by the way, Silje, hvilket bildeprogram bruker du? — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 01:52 (CEST)
Hvis du hadde lest hele siden hadde du sett at de er i ferd med å komme fram til å starte hele logoprosessen på nytt, og den eksisterende logoen vil derfor være den offisielle en god stund til. Derfor kan vi bruke denne inntil videre. Ordner du med å få satt den som logo? Face-smile.svg -- SLB (diskusjon) 8. jul 2007 kl. 11:00 (CEST)
Ja hehe, jeg ble sittende og se på logoforslagene, jeg! Face-smile.svg Jeg kan se hva jeg kan gjøre med å sette den som logo. — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 11:48 (CEST)

Wikibooks -> Wikibøker[rediger]

Det har nå nærmest oppstått konsensus om at Wikibooks nå skal hete Wikibøker. Derfor må det gjøres klart hvor omfattende denne omdøpelsen skal være. Her er et forslag:

 • I logoen skal det stå "Wikibøker", og likedan i footeren (Helt nederst på siden, mellom de gule linjene).
 • Det skal stå "Wikibøker" i samtlige MediaWiki-sidene, og i alle andre sider.
 • Project-navnerommet blir hetende "Wikibøker", i likhet med Wikikilden (besøkende fra andre Wikier kan skrive "Project").

Det må da være mulig å lage en bot, med midlertidige sysop-funksjoner (kun for MediaWiki-redigering), til å endre "Wikibooks" med "Wikibøker", kanskje med replace.py? Jeg kunne godt tenkt meg å lage en slik bot, men vet ikke hvordan, så SLBot klarer vel det, Silje? — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 11:46 (CEST)

Navigasjon på Wikibøker[rediger]

Navigasjon på norske wikibøker var ingen enkel øvelse. Å legge inn lenker er svært vanskelig for en nybegynner. Mye av årsaken til dette er at Wikibøker er delt opp i kataloger på nettadressen. Da må lenken vise til denrikitige katalogen. Det er unødig vanskelig. Ser man på den svenske wikibøker ligger alt i samme katalog, det gjør forøvrig den norske wikipedia også. Har over 130 000 artikler. For å sortere finnes det kategorier, det burde da være unødvendig med kataloger i tillegg. Det blir dobbelt bokholderi. Vennlig hilsen --Jarvin 17. sep 2007 kl. 21:57 (CEST)

Retting av systemmelding[rediger]

Kan en admin rette opp MediaWiki:Tagline - det står «Fra Wikipedia, den frie encyclopedi», og det kommer med på utskrifter når man bruker utskriftsvennlig versjon. Cnyborg 8. jan 2008 kl. 22:42 (CET)

Gjort. Synes det er merkelig at den kommer opp, i og med at den er kommentert ut? — H92 (d/t · b/c · no) 14. jan 2008 kl. 22:46 (CET)
Det ligger i koden for utskrifter - den ligger utkommentert for at den ikke skal synes ellers, men kommer med når man skriver ut. Cnyborg 15. jan 2008 kl. 00:12 (CET)

Aktive administratorer?[rediger]

Det kommer til å bli en del aktivitet på et lærebokprosjekt her, IKT i utdanning. Fordi det er flere deltagere kommer det til å være uungåelig at det til tider trengs hjelp fra en admin, spesielt fordi flyttefunksjonen ikke er åpen for alle brukere slik det er på Wikipedia. Jeg ser at det er et par dager siden en admin sist hadde noen redigeringer, og lurer på om det betyr at det ikke følges med daglig, eller om det betyr at det følges med men ikke var noen oppgaver som måtte gjøres.

Dersom det ikke er noen som følger med jevnlig, hvilke krav har dere for å bli admin? Kan en liten stakkar som er byråkrat på nowiki få flyte inn på sjarmen, slik at jeg kan ta f.eks. flytting, sletting og annet som kan være nødvendig? Jeg ser at det er foreslått en prosess for å nominere på Wikibøker:Administratorer, men ettersom den siden nå er låst er det ikke mulig for andre enn administratorer å følge prosessen. Cnyborg 9. jan 2008 kl. 16:13 (CET)

I første omgang ble jeg admin her for å oversette det som ikke var oversatt i systembeskjedene. I tillegg har jeg bidratt med oppskrifter, pluss noen utseendemessige endringer på forsiden mm. Det er ikke mye oppgaver som må gjøres, det er mest patruljering jeg pleier å gjøre. Jeg har vært innom her sånn ca. annenhver dag, men har ikke orket å begynne å patruljere fordi jeg ikke har hatt så mye tid i det siste (lekser, jobb). Ikke bare det, det meste av endringer her er gode endringer, da ikke så mange vet hva Wikibøker her, ei heller Wikimedia. Du, Cnyborg, har selvfølgelig min fulle støtte til å bli admin her. Det letter også arbeid mht patruljering, da det garantert kun kommer gode endringer fra deg! ;)
Admin-siden var låst på autoconfirmed, og flyttebeskyttet til sysop, jeg avbeskyttet siden, selv om det tidligere har vært WoW-etterlignere her med registrerte kontoer.
Adminkravene er små. Inntil det kommer en skokk med erfarne brukere og det blir et skikkelig wikisamfunn her så er det ikke nødvendig med adminnominasjonssystemet. Jeg er dessverre ikke byråkrat, det er det August som er. August har ikke redigert siden 28. sept og har ikke registrert e-postkonto, så kanskje Jon Harald må trå til. — H92 (d/t · b/c · no) 9. jan 2008 kl. 20:57 (CET)
Takk for fyldig svar. Da har jeg nominert meg selv. Jeg ser at det ikke er så stor admin-aktivitet, og det vil nok være greit å få på plass noen til. Det skjer ting som kan føre til mer aktivitet her fremover, spesielt i forhold til publisering av lærebøker, og det å ha adminer tilgjengelig på regelmessig basis vil være bra for prosjektet. Cnyborg 9. jan 2008 kl. 22:40 (CET)

Patrol/Autopatrol[rediger]

I og med at det er en del brukere som jobber på IKT i utdannelse-prosjektet, foreslår jeg at vi innfører de samme patrol/autopatrol-rettighetene som vi har på bokmål/riksmålswikipedia. Da vil seriøse brukere bli forhåndsgodkjente, slik at man kan konsentrere seg om IP-endringer. — H92 (d/t · b/c · no) 14. feb 2008 kl. 16:52 (CET)

Bibellayout[rediger]

Hei, jeg er ny her, men tenkte jeg skulle gi meg i kast med bibelen. I den sammenheng lurte jeg på hvordan den siden burde se ut. Jeg kunne ha tenk å bruke et layout tilnærmet Utforsk Europa, men tenkte jeg skulle høre hva dere sa først. Stripey (diskusjon) 19. mai 2008 kl. 00:47 (CEST)

Du bestemmer helt selv hva slags layout du føler for å bruke. Det er for så vidt greit å bruke en enkel layout, med standard skrift og overskrifter og sånt, men utover det er oppsettet helt fritt. ;) — H92 (d/t · b/c · no) 19. mai 2008 kl. 18:53 (CEST)
Takk for svar :) Da får vi se hva jeg får til. ;) Stripey (diskusjon) 19. mai 2008 kl. 22:29 (CEST)
Lykke til! — H92 (d/t · b/c · no) 21. mai 2008 kl. 16:35 (CEST)

Single Unified Login[rediger]

Heisann, fant nylig ut om wikibooks-prosjektet da jeg prøvde å sette opp et Single Unified Login for brukernavnet mitt fra English Wikipedia ('stian'). Ser ut som denne brukeren allerede er registrert (men uaktiv) her -- er det mulig å ta over brukernavnet slik at jeg kan få alt unified? [1]

[rediger]

Wikibooks has a logo, but nowikibooks is still using the old one. If someone will translate for me the project name (including where to split the wiki part from the books part if it makes sense to do so in Norwegian) and the slogan, I can create localized versions for you. Questions or translations can be left on m:Talk:Wikibooks/Logo/Update. Thanks Mike.lifeguard | @meta 28. jan 2009 kl. 21:04 (CET)

Flytting av sider[rediger]

Kan en admin være så snill å gå gjennom det jeg har gjort i Kokeboka de siste dagene? Saken er at jeg har flyttet på noen sider og det har gått bra, bortsett fra når det gjelder http://no.wikibooks.org/wiki/Kokebok/Innhold/Koke_pasta Den står nå 2 steder. Jeg flyttet den til Grunnoppskrifter. Jeg har også omskrevet den og ber om at Oppryddingsmerket blir vurdert fjernet. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. aug 2009 kl. 02:09 (CEST)

Hei, jeg kan ikke se at du har gjort noen feil. I Kokebok/Innhold finner jeg kun én lenke til Koke pasta, og den ligger under Grunnoppskrifter. Hvis du har ryddet opp i oppskriften, kan du selv fjerne opprydningsmerket. =) — H92 (d/t · b/c · no) 30. aug 2009 kl. 19:58 (CEST)
Flott! Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. aug 2009 kl. 21:45 (CEST)

Ikke logget inn-advarselen[rediger]

Noe er galt med advarselen som kommer opp når man ikke er logget inn. Kan noen se på det? Mvh. Marius2 (diskusjon) 11. feb 2010 kl. 17:26 (CET)

Wikimania Scholarships[rediger]

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

Wikimedianere med stand på Oslo bokfestival[rediger]

Flere bidragsytere fra Wikimedia-miljøet skal på Oslo Bokfestival den 17.-19. september. Her skal vi ha stand der vi foreteller om de norskspråklige Wikimediaprosjektene, og om hvorfor og hvordan folk kan bidra. Vi skal også prøve å gjøre Wikimedia Norge mer kjent, og satser også på å verve medlemmer til foreningen. Vi tar også med bærbare PCer slik at vi kan vise hvordan redigering fungerer, og noen bunker med utskrifter av diverse utmerkede artikler til utdeling.

Anne-Sophie, Ulf Larsen og Kjetil stiller opp, og vi håper også at flere har tid og lyst til å hjelpe til. Ta gjerne kontakt med en av oss om du kan. Det er også etablert en prosjektside for vår deltakelse på arrangementet.

Kanskje vi kan poste noe i sitenotice her noen dager i forveien for å skape oppmerksomhet om standen? Hva med for eksempel «Møt erfarne Wikimedia-skribenter ved Wikimedia Norges stand ved Oslo bokfestival 17.-19. september» (med lenke til festivalens nettsider)? Mvh - Ulflarsen (diskusjon) 7. sep 2010 kl. 14:04 (CEST)


2010 Fundraising Is Almost Here[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
Hello Wikimedians, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Norwegian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages which may perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences.

I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project by helping translate and localize messages into Norwegian and suggesting messages that would appeal to Norwegian readers on the Fundraising Meta Page. We've started the setup on meta for both banner submission, statistical analysis, and grouping volunteers together.
Use the talk pages on meta, talk to your local communities, talk to others, talk to us, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. If someone could translate this message I would really appreciate it so that everyone is able to understand our goals and contribute to this year's campaign.
Sam Chapman 21. okt 2010 kl. 18:55 (CEST)

Call for image filter referendum[rediger]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Terms of Use update[rediger]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 27. okt 2011 kl. 03:08 (CEST)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

 • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
 • Do you want to improve retention of our existing editors?
 • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 22. des 2011 kl. 03:58 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Announcing Wikipedia 1.19 beta[rediger]

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 15. jan 2012 kl. 17:26 (CET)

MediaWiki 1.19[rediger]

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 12. feb 2012 kl. 16:12 (CET)

Survey invitation[rediger]

First, I apologize that part of this message is in English. If you can assist by translating it for your local community, I would greatly appreciate it.

The Wikimedia Foundation would like to invite you to take part in a brief survey.

Med denne rundspørringen håper Wikimedia-stiftelsen å kunne finne ut av hvilke ressurser wikimedianerne ønsker og behøver (noe kan kreve finansielle midler) og hvordan de skal prioriteres. Ikke alle programmer fra stiftelsen er med her (kjerneoppgaverne er særlig unntatt) – det behandles kun ressurser som individuelle bidragsytere eller organisasjoner som er tilknyttet Wikimedia, som lokalavdelinger, kan søke om.

Målet er her å identifisere, hva DU (eller grupper som lokalavdelinger eller klubber) kunne være interessert i og å oppstille muligheterne etter forkjærlighet. Vi har på denne listen ikke inkludert ting som "holde serverne kjørende", fordi de ikke er individuelle bidragsyteres eller frivillige organisasjoners ansvar. Denne rundspørringen har til hensikt å fortelle oss, hvilke prioriteringer av midlerne bidragsyterne stemmer overens med eller ikke.

To read more about the survey, and to take part, please visit the survey page. You may select the language in which to take the survey with the pull-down menu at the top.

This invitation is being sent only to those projects where the survey has been translated in full or in majority into your language. It is, however, open to any contributor from any project. Please feel free to share the link with other Wikimedians and to invite their participation.

If you have any questions for me, please address them to my talk page, since I won’t be able to keep an eye at every point where I place the notice.

Thank you! --Mdennis (WMF) (diskusjon) 6. mar 2012 kl. 19:48 (CET)

Update on IPv6[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

 • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
 • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
 • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 2. jun 2012 kl. 03:15 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition[rediger]

македонскиnorsk bokmålpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 5. jun 2012 kl. 20:32 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Mobile view as default view coming soon[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the instructions on Meta)

The mobile view of this project and others will soon become the default view on mobile devices (except tablets). Some language versions of these projects currently show no content on the mobile home page, and it is a good time to do a little formatting so users get a mobile-friendly view, or to add to existing mobile content if some already exists.

If you are an administrator, please consider helping with this change. There are instructions which are being translated. The proposed date of switching the default view is July 5.

To contact the mobile team, email mobile-feedback-lAt sign.svglists.wikimedia.org.

--Phil Inje Chang, Product Manager, Mobile, Wikimedia Foundation 29. jun 2012 kl. 06:51 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19. jul 2012 kl. 22:18 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)6. sep 2012 kl. 04:07 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Wikidata is getting close to a first roll-out[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 10. sep 2012 kl. 15:32 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Upcoming software changes - please report any problems[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

 • revision diffs
 • templates
 • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
 • bots
 • PDF export
 • images, video, and sound, especially scaling sizes
 • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 16. okt 2012 kl. 05:07 (CEST)

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed[rediger]

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 17. okt 2012 kl. 19:13 (CEST)

Users' rights configuration issue[rediger]

Hello,

We noticed a previous configuration error about user rights. This error led to enable inadvertently the possibiliy for the bureaucrats to remove administrator or bureaucrat flags.

We would like to ask your opinion on this matter.

Should we remove the right and restablish or keep the ability of local rights revoke?

 • If we remove the rights, new sysop/bureaucrats revoke requests will have to be asked on meta:Steward requests/Permissions and a steward will take care of it.
 • If you want to keep the ability, we kindly ask to open a discussion and have a local consensus about this.

For more information, relevant pages are:

I'm at your disposal for more information on this issue. --Dereckson (diskusjon) 15. nov 2012 kl. 00:19 (CET)

Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer![rediger]

Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.

I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!

Thanks!

Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 8. jan 2013 kl. 22:10 (CET)

Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.[rediger]

(Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.

If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Thank you for your help and your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 19. jan 2013 kl. 16:33 (CET)

Help turn ideas into grants in the new IdeaLab[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

 • Do you have an idea for a project to improve this community or website?
 • Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
 • Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?

Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.

The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 30. jan 2013 kl. 21:43 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

Convert complex templates to Lua to make them faster and more powerful[rediger]

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians)

Greetings. As you might have seen on the Wikimedia tech blog or the tech ambassadors list, a new functionality called "Lua" is being enabled on all Wikimedia sites today. Lua is a scripting language that enables you to write faster and more powerful MediaWiki templates.

If you have questions about how to convert existing templates to Lua (or how to create new ones), we'll be holding two support sessions on IRC next week: one on Wednesday (for Oceania, Asia & America) and one on Friday (for Europe, Africa & America); see m:IRC office hours for the details. If you can't make it, you can also get help at mw:Talk:Lua scripting.

If you'd like to learn about this kind of events earlier in advance, consider becoming a Tech ambassador by subscribing to the mailing list. You will also be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system. 13. mar 2013 kl. 21:12 (CET) (wrong page? You can fix it.)

Request for comment on inactive administrators[rediger]

Request for comment on inactive administrators

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians. Please also consider translating the proposal.)

Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。

Hei!

Der er innkommet et nytt ønske om kommentarer på Meta-Wiki vedrørende fjerning av rettigheter for langtidspassive Wikimedianere. Forslaget fra stewardene dreier seg generelt mest om wikier uten prosesser med periodisk administrator-gjennomgang.

Vi kompilerer også en liste over prosjekter med prosedyrer for fjerning av passive administratorer på diskusjonssiden til siden med kommentarønsker. Legg gjerne til ditt/dine prosjekter på listen dersom der er en policy for fjerning av inaktive administratorer.

Alle innspill vil bli satt pris på. En sikter mot avsluttet diskusjon 23. mai 2013, men denne tiden kan forlenges dersom det trengs.

På forhånd takk! Billinghurst (thanks to all the translators!) 24. apr 2013 kl. 07:08 (CEST)

Distribuert via Global message delivery (Er dette havnet på feil side? Det kan du i så fall fikse her.)

[en] Change to wiki account system and account renaming[rediger]

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 30. apr 2013 kl. 05:58 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

[en] Change to section edit links[rediger]

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 30. apr 2013 kl. 20:49 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions[rediger]

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 20. mai 2013 kl. 23:01 (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 20. mai 2013 kl. 23:01 (CEST)

Trademark discussion[rediger]

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

Toppnyheter fra Wikimedia, mai 2013[rediger]

Highlights fra Wikimedia Foundation Report og Wikimedia engineering report for mai 2013, samt utvalgte andre nyheter fra Wikimedia-verdenen
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 18. jun 2013 kl. 00:45 (CEST)

X!'s Edit Counter[rediger]

Universal Language Selector will be enabled on 2013-07-09[rediger]

Pywikipedia is migrating to git[rediger]

Hello, Sorry for English but It's very important for bot operators so I hope someone translates this. Pywikipedia is migrating to Git so after July 26, SVN checkouts won't be updated If you're using Pywikipedia you have to switch to git, otherwise you will use out-dated framework and your bot might not work properly. There is a manual for doing that and a blog post explaining about this change in non-technical language. If you have question feel free to ask in mw:Manual talk:Pywikipediabot/Gerrit, mailing list, or in the IRC channel. Best Amir (via Global message delivery). 23. jul 2013 kl. 15:36 (CEST)

HTTPS for users with an account[rediger]

Greetings. Starting on August 21 (tomorrow), all users with an account will be using HTTPS to access Wikimedia sites. HTTPS brings better security and improves your privacy. More information is available at m:HTTPS.

If HTTPS causes problems for you, tell us on bugzilla, on IRC (in the #wikimedia-operations channel) or on meta. If you can't use the other methods, you can also send an e-mail to https@wikimedia.org.

Greg Grossmeier (via the Global message delivery system). 20. aug 2013 kl. 21:30 (CEST) (wrong page? You can fix it.)

Toppnyheter fra Wikimedia, juli 2013[rediger]

De viktigste nyhetene fra Wikimedia Foundation Report (stiftelsens rapport) og Wikimedia engineering report (stiftelsens tekniske rapport) for juli 2013, samt utvalgte andre nyheter fra Wikimedia-verdenen
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 3. sep 2013 kl. 04:05 (CEST)

[rediger]

Notifications[rediger]

Notifications inform you of new activity that affects you -- and let you take quick action.

(This message is in English, please translate as needed)

Greetings!

Notifications will inform users about new activity that affects them on this wiki in a unified way: for example, this new tool will let you know when you have new talk page messages, edit reverts, mentions or links -- and is designed to augment (rather than replace) the watchlist. The Wikimedia Foundation's editor engagement team developed this tool (code-named 'Echo') earlier this year, to help users contribute more productively to MediaWiki projects.

We're now getting ready to bring Notifications to almost all other Wikimedia sites, and are aiming for a 22 October deployment, as outlined in this release plan. It is important that notifications is translated for all of the languages we serve.

There are three major points of translation needed to be either done or checked:

Please let us know if you have any questions, suggestions or comments about this new tool. For more information, visit this project hub and this help page. Keegan (WMF) (talk) 4. okt. 2013 kl. 21:02 (CEST)

(via the Global message delivery system) (wrong page? You can fix it.)

Speak up about the trademark registration of the Community logo.[rediger]

Introducting Beta Features[rediger]

(Apologies for writing in English. Please translate if necessary)

We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.

Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.

Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.

Here are the first features you can test this week:

Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.

After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.

Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.

Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 5. nov. 2013 kl. 21:25 (CET)

Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 5. nov. 2013 kl. 21:25 (CET)

Wikimedia-nytt, august 2013[rediger]

[[m:Wikimedia Highlights|Sentrale punkter fra Wikimedia Foundation Report og Wikimedia engineering report for August 2013, samt andre WM-relaterte hendinger.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 7. nov. 2013 kl. 07:40 (CET)

Høydepunkter fra Wikimedia, september 2013[rediger]

Sentrale punkter fra: Wikimedia Foundation Report, sept. 2013 og Wikimedia engineering report sept. 2013 samt andre WM-relaterte hendinger.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 7. nov. 2013 kl. 07:45 (CET)

Call for comments on draft trademark policy[rediger]

Request for comment on Commons: Should Wikimedia support MP4 video?[rediger]

I apologize for this message being only in English. Please translate it if needed to help your community.

The Wikimedia Foundation's multimedia team seeks community guidance on a proposal to support the MP4 video format. This digital video standard is used widely around the world to record, edit and watch videos on mobile phones, desktop computers and home video devices. It is also known as H.264/MPEG-4 or AVC.

Supporting the MP4 format would make it much easier for our users to view and contribute video on Wikipedia and Wikimedia projects -- and video files could be offered in dual formats on our sites, so we could continue to support current open formats (WebM and Ogg Theora).

However, MP4 is a patent-encumbered format, and using a proprietary format would be a departure from our current practice of only supporting open formats on our sites -- even though the licenses appear to have acceptable legal terms, with only a small fee required.

We would appreciate your guidance on whether or not to support MP4. Our Request for Comments presents views both in favor and against MP4 support, based on opinions we’ve heard in our discussions with community and team members.

Please join this RfC -- and share your advice.

All users are welcome to participate, whether you are active on Commons, Wikipedia, other Wikimedia project -- or any site that uses content from our free media repository.

You are also welcome to join tomorrow's Office hours chat on IRC, this Thursday, January 16, at 19:00 UTC, if you would like to discuss this project with our team and other community members.

We look forward to a constructive discussion with you, so we can make a more informed decision together on this important topic. Keegan (WMF) (talk) 16. jan. 2014 kl. 07:47 (CET)

Universal Language Selector will be enabled by default again on this wiki by 21 February 2014[rediger]

On January 21 2014 the MediaWiki extension Universal Language Selector (ULS) was disabled on this wiki. A new preference was added for logged-in users to turn on ULS. This was done to prevent slow loading of pages due to ULS webfonts, a behaviour that had been observed by the Wikimedia Technical Operations team on some wikis.

We are now ready to enable ULS again. The temporary preference to enable ULS will be removed. A new checkbox has been added to the Language Panel to enable/disable font delivery. This will be unchecked by default for this wiki, but can be selected at any time by the users to enable webfonts. This is an interim solution while we improve the feature of webfonts delivery.

You can read the announcement and the development plan for more information. Apologies for writing this message only in English. Thank you. Runa

Amendment to the Terms of Use[rediger]

Call for project ideas: funding is available for community experiments[rediger]

IEG key blue.png

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make Wikibøker better. In March, we’re looking for new project proposals.

Examples of past Individual Engagement Grant projects:

Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!

Hope to have your participation,

--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 28. feb. 2014 kl. 20:44 (CET)

Proposed optional changes to Terms of Use amendment[rediger]

Hello all, in response to some community comments in the discussion on the amendment to the Terms of Use on undisclosed paid editing, we have prepared two optional changes. Please read about these optional changes on Meta wiki and share your comments. If you can (and this is a non english project), please translate this announcement. Thanks! Slaporte (WMF) 13. mar. 2014 kl. 22:56 (CET)

Changes to the default site typography coming soon[rediger]

This week, the typography on Wikimedia sites will be updated for all readers and editors who use the default "Vector" skin. This change will involve new serif fonts for some headings, small tweaks to body content fonts, text size, text color, and spacing between elements. The schedule is:

 • April 1st: non-Wikipedia projects will see this change live
 • April 3rd: Wikipedias will see this change live

This change is very similar to the "Typography Update" Beta Feature that has been available on Wikimedia projects since November 2013. After several rounds of testing and with feedback from the community, this Beta Feature will be disabled and successful aspects enabled in the default site appearance. Users who are logged in may still choose to use another skin, or alter their personal CSS, if they prefer a different appearance. Local common CSS styles will also apply as normal, for issues with local styles and scripts that impact all users.

For more information:

-- Steven Walling (Product Manager) on behalf of the Wikimedia Foundation's User Experience Design team

Wikimedia-nytt, mars 2014[rediger]

Highlights fra Wikimedia Foundation Report og Wikimedia engineering report for mars 2014 samt annet fra Wikimediabevegelsen
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 7. mai 2014 kl. 06:53 (CEST)

Media Viewer[rediger]


Greetings, my apologies for writing in English.

I wanted to let you know that Media Viewer will be released to this wiki in the coming weeks. Media Viewer allows readers of Wikimedia projects to have an enhanced view of files without having to visit the file page, but with more detail than a thumbnail. You can try Media Viewer out now by turning it on in your Beta Features. If you do not enjoy Media Viewer or if it interferes with your work after it is turned on you will be able to disable Media Viewer as well in your preferences. I invite you to share what you think about Media Viewer and how it can be made better in the future.

Thank you for your time. - Keegan (WMF) 23. mai 2014 kl. 23:29 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!


Using only UploadWizard for uploads[rediger]

Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. It was noted that on this wiki upload is not fully functional for users, who will experience a very difficult and/or illegal uploading. In fact, the licenses/copyright tags dropdown is empty, making it hard or impossible to comply with copyright requirements during upload itself.

Presumably, you don't have interest nor energies to have hundreds templates with the now required HTML, even less a local EDP. I propose to have

so that you can avoid local maintenance and all users can have a functioning, easy upload interface in their own language. All registered users can upload on Commons and existing files will not be affected.

All this will get done around 2014-07-03.

 1. If you disagree with the proposal, just remove your wiki from the list. Remember also to create MediaWiki:Licenses locally with any content (see a simple example), or uploads will be soon disabled anyway by MediaWiki itself (starting in version 1.24wmf11).
 2. To make the UploadWizard even better, please tell your experience and ideas on commons:Commons:Upload Wizard feedback.

Nemo 19. jun. 2014 kl. 15:09 (CEST)

Media Viewer is now live on this wiki[rediger]


Media Viewer lets you see images in larger size

Greetings— and sorry for writing in English, please translate if it will help your community,

The Wikimedia Foundation's Multimedia team is happy to announce that Media Viewer was just released on this site today.

Media Viewer displays images in larger size when you click on their thumbnails, to provide a better viewing experience. Users can now view images faster and more clearly, without having to jump to separate pages — and its user interface is more intuitive, offering easy access to full-resolution images and information, with links to the file repository for editing. The tool has been tested extensively across all Wikimedia wikis over the past six months as a Beta Feature and has been released to the largest Wikipedias, all language Wikisources, and the English Wikivoyage already.

If you do not like this feature, you can easily turn it off by clicking on "Disable Media Viewer" at the bottom of the screen, pulling up the information panel (or in your your preferences) whether you have an account or not. Learn more in this Media Viewer Help page.

Please let us know if you have any questions or comments about Media Viewer. You are invited to share your feedback in this discussion on MediaWiki.org in any language, to help improve this feature. You are also welcome to take this quick survey in English, en français, o español.

We hope you enjoy Media Viewer. Many thanks to all the community members who helped make it possible. - Fabrice Florin (WMF) (talk) 19. jun. 2014 kl. 23:54 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

VIKTIG: Gjennomgang av administrative aktiviteter[rediger]

Hallo. En ny policy vedrørende fjerning av rettigheter for administratorer, byråkrater o.a. er nettopp trådt i kraft global community consensus (Deres nettsamfunn har fått melding om den pågående diskusjonen).

I tråd med denne policyen følger stewardene med på administrative aktiviteter på mindre wikier. Så vidt vi er kjent med, har deres wiki ingen formell prosess for å fjerne "avanserte rettigheter" ved langvarig inaktivitet. Dette innebærer at stewardene vil ordne dette i tråd med de nye admin activity review oversikter over administratoraktiviteter.

Vi har funnet at følgende brukere kan ansees inaktive (ingen redigeringer og ingen logget aktivitet i mere enn 2 år)

 1. August (byråkrat, administrator)
 2. Eirik (administrator)
 3. H92 (administrator)
 4. Kurtber (administrator)
 5. Silje (administrator)

Disse brukerne vil motta melding snart, om at de må ta det opp med wikisamfunnet om de ønsker å beholde rettighetene. Hvis henvendelsen ikke blir besvart, vil stewardene fjerne rettighetene.

Men nettsamfunnet står fritt til å skape egne prosedyrer. Det kan også ha skjedd at vi ikke har fått med oss allerede eksisterende prosedyrer. I så fall: Meld fra til stewards on Meta-Wiki slik at vi ikke kjører prosedyren på deres Wiki. Takk! Rschen7754 30. jul. 2014 kl. 22:55 (CEST)

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions[rediger]

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 21. aug. 2014 kl. 19:35 (CEST)

Process ideas for software development[rediger]

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 22. aug. 2014 kl. 00:15 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Grants to improve your project[rediger]

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

Change in renaming process[rediger]

Part or all of this message may be in English. Please help translate if possible.

-- User:Keegan (WMF) (talk) 9. sep. 2014 kl. 18:22 (CEST)

Meta RfCs on two new global groups[rediger]

Hello all,

There are currently requests for comment open on meta to create two new global groups. The first is a group for members of the OTRS permissions queue, which would grant them autopatrolled rights on all wikis except those who opt-out. That proposal can be found at m:Requests for comment/Creation of a global OTRS-permissions user group. The second is a group for Wikimedia Commons admins and OTRS agents to view deleted file pages through the 'viewdeletedfile' right on all wikis except those who opt-out. The second proposal can be found at m:Requests for comment/Global file deletion review.

We would like to hear what you think on both proposals. Both are in English; if you wanted to translate them into your native language that would also be appreciated.

It is possible for individual projects to opt-out, so that users in those groups do not have any additional rights on those projects. To do this please start a local discussion, and if there is consensus you can request to opt-out of either or both at m:Stewards' noticeboard.

Thanks and regards, Ajraddatz (talk) 26. okt. 2014 kl. 19:04 (CET)

Global AbuseFilter[rediger]

Hello,

AbuseFilter is a MediaWiki extension used to detect likely abusive behavior patterns, like pattern vandalism and spam. In 2013, Global AbuseFilters were enabled on a limited set of wikis including Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies and (in early 2014) all the "small wikis". Recently, global abuse filters were enabled on "medium sized wikis" as well. These filters are currently managed by stewards on Meta-Wiki and have shown to be very effective in preventing mass spam attacks across Wikimedia projects. However, there is currently no policy on how the global AbuseFilters will be managed although there are proposals. There is an ongoing request for comment on policy governing the use of the global AbuseFilters. In the meantime, specific wikis can opt out of using the global AbuseFilter. These wikis can simply add a request to this list on Meta-Wiki. More details can be found on this page at Meta-Wiki. If you have any questions, feel free to ask on m:Talk:Global AbuseFilter.

Thanks,

PiRSquared17, Glaisher
— 14. nov. 2014 kl. 18:36 (CET)

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature[rediger]

VE as BetaFeature.png

Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you translated this message!

VisualEditor, a rich-text editor for MediaWiki, will soon be available on this wiki as a Beta Feature. The estimated date of activation is Wednesday, 26 November.

To access it, you will need to visit the Betafunksjoner page after the deployment and tick the box next to "VisualEditor". (If you have enabled the "Automatisk aktiver alle nye betafunksjoner" option, VisualEditor will be automatically available for you.) There will also be a "<Visualeditor-preference-language-label>" that you can enable if you need it.

Then, you just have to click on "Rediger" to start VisualEditor, or on "Rediger kilde" to edit using wikitext markup. You can even begin to edit pages with VisualEditor and then switch to the wikitext editor simply by clicking on its tab at any point, and you can keep your changes when doing so.

A guide was just published at mediawiki.org so that you can learn how to support your community with this transition: please read and translate it if you can! You will find all the information about the next steps there. Please report any suggestions or issues at the main feedback page. You will also receive the next issues of the multilingual monthly newsletter here on this page: if you want it delivered elsewhere, for example at your personal talk page, please add the relevant page here.

Thanks for your attention and happy editing, Elitre (WMF) 21. nov. 2014 kl. 19:12 (CET)

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature (errata)[rediger]

VisualEditor News #10—2014[rediger]

26. des. 2014 kl. 19:59 (CET)

VisualEditor News #1—2015[rediger]

5. feb. 2015 kl. 19:30 (CET)

Wikidata is coming[rediger]

(Sorry for writing in English. It'd be great if someone could translate this where necessary.)

Hi everyone :)

I am Wikidata's product manager. I wanted to reach out to you about Wikidata support for Wikibooks. Wikidata is storing structured data for Wikimedia projects (and others). These are for example things like the date of birth of a famous author or the height of a mountain. We are giving access to this data to all Wikimedia projects step by step. It is now Wikibooks' turn. As a first step you will be able to maintain your interwiki links on Wikidata. This means you no longer have to store them in the article text of each language. Instead they are stored just once on Wikidata together with all the other projects. (You will still be able to store them in the article text if you really want to but then they overwrite the links coming from Wikidata. Sometimes that is useful.) This first step should happen on February 24th. In the next step you will get access to all the other data on Wikidata. I do not have a date for that yet.

I am looking forward to having you join the Wikidata family! If you have any questions please don't hesitate to reach out to me. There is a special page for you on Wikidata that will hopefully help you and is a good place to ask questions: d:Wikidata:Wikibooks.

Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 6. feb. 2015 kl. 20:41 (CET)

Wikidata support for interwiki links is here[rediger]

Hey everyone :)

(Sorry for writing in English. It'd be great if someone could translate where appropriate.)

As previously announced we have enabled interwiki links via Wikidata for Wikibooks last night. This means from now on you no longer have to maintain the links in the wikitext but can maintain them together with the links for Wikipedia, Commons, Wikivoyage, Wikisource, Wikinews and Wikiquote on Wikidata. You will still be able to keep them locally though if you want to. Local interwiki links will overwrite the ones from Wikidata. If you don't want any interwiki links from Wikidata on a particular page you can use the magic word {{noexternallanglinks}}.

You do not yet have access to the other data on Wikidata like the date of birth of an author. That will come in a future deployment. I will let you know when I have a date for it.

If you have any questions d:Wikidata:Wikibooks is a good first step. That is also a good place for any issues or bugs you encounter.

I'm very happy to welcome you all to Wikidata! I hope it will become a great help for Wikibooks.

Cheers Lydia -- Lydia Pintscher (WMDE) 25. feb. 2015 kl. 08:58 (CET)

Høydepunkter fra Wikimedia, desember 2014[rediger]

Høydepunkter fra Wikimedia blog for desember 2014, om et utvalg av activities of the Wikimedia Foundation og andre viktige hendelser fra Wikimediabevegelsen.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

Help is welcome for translating the January 2015 Wikimedia Highlights, too.

About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 28. feb. 2015 kl. 22:17 (CET)

[Global proposal] m.Wikibøker.org: (alle) Redigere sider[rediger]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like no.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 1. mar. 2015 kl. 23:34 (CET)

Inspire-kampanjen for å forbedre mangfold og innhold[rediger]

I mars organiserer vi Inspire-kampanjen som søker å fremme og støtte nye ideer for å forbedre kjønnsubalansen på Wikimedia-prosjektene. Mindre enn 20 % av Wikimedias bidragsytere er kvinner, og mange viktige emner mangler fortsatt dekning på prosjektene våre. Vi inviterer alle wikimedianere til å delta. Om du har en idé som kan hjelpe til å fikse dette problemet er du velkommen til å involvere deg i dag! Kampanjen varer til 31. mars.

Alle forslag er velkomne – forskningsprosjekter, tekniske løsninger, samfunnsorganiserings- og utrekningsinitiativer, eller noe helt nytt! Finansiering fra Wikimedia Foundation er tilgjengelig for prosjekter som trenger det. Konstruktive og positive tilbakemeldinger til ideer settes pris på, og samarbeid oppmuntres – din erfaring kan hjelpe andres prosjekter til live. Bli med i Inspire-kampanjen og hjelp til å forbedre Wikimedia-prosjektenes dekning av verdens kunnskap. MediaWiki message delivery (diskusjon) 5. mar. 2015 kl. 00:34 (CET)

SUL finalization update[rediger]

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 13. mar. 2015 kl. 20:45 (CET)

Stewards confirmation rules[rediger]

Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 10. apr. 2015 kl. 18:13 (CEST)

VisualEditor News #2—2015[rediger]

10. apr. 2015 kl. 21:48 (CEST)

Nominations are being accepted for 2015 Wikimedia Foundation elections[rediger]

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Wmf logo vert pms.svg

Greetings,

I am pleased to announce that nominations are now being accepted for the 2015 Wikimedia Foundation Elections. This year the Board and the FDC Staff are looking for a diverse set of candidates from regions and projects that are traditionally under-represented on the board and in the movement as well as candidates with experience in technology, product or finance. To this end they have published letters describing what they think is needed and, recognizing that those who know the community the best are the community themselves, the election committee is accepting nominations for community members you think should run and will reach out to those nominated to provide them with information about the job and the election process.

This year, elections are being held for the following roles:

Board of Trustees
The Board of Trustees is the decision-making body that is ultimately responsible for the long term sustainability of the Foundation, so we value wide input into its selection. There are three positions being filled. More information about this role can be found at the board elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC)
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions being filled. More information about this role can be found at the FDC elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC) Ombud
The FDC Ombud receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled. More information about this role can be found at the FDC Ombudsperson elections page.

The candidacy submission phase lasts from 00:00 UTC April 20 to 23:59 UTC May 5 for the Board and from 00:00 UTCApril 20 to 23:59 UTC April 30 for the FDC and FDC Ombudsperson. This year, we are accepting both self-nominations and nominations of others. More information on this election and the nomination process can be found on the 2015 Wikimedia elections page on Meta-Wiki.

Please feel free to post a note about the election on your project's village pump. Any questions related to the election can be posted on the talk page on Meta, or sent to the election committee's mailing list, board-elections -at- wikimedia.org

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery on behalf of the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:03, 21 April 2015 (UTC) • TranslateGet help

Høydepunkter fra Wikimedia, februar 2015[rediger]

Her er høydepunktene fra Wikimedia bloggen i februar 2015. De dekker utvalgte aktiviteter og hendelser hos WMF og andre av WMs undergrupper.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
Help is welcome for translating the March 2015 Wikimedia Highlights, too.
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 4. mai 2015 kl. 03:50 (CEST)

Wikimedia Foundation Funds Dissemination Committee elections 2015[rediger]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson. Questions and discussion with the candidates for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson will continue during the voting. Nominations for the Board of Trustees will be accepted until 23:59 UTC May 5.

The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions on the committee being filled.

The FDC Ombudsperson receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 3 to 23:59 UTC May 10. Click here to vote. Questions and discussion with the candidates will continue during that time. Click here to ask the FDC candidates a question. Click here to ask the FDC Ombudsperson candidates a question. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 FDC election page, the 2015 FDC Ombudsperson election page, and the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 03:45, 4 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

Wikimedia Foundation Board of Trustees elections 2015[rediger]

Wmf logo vert pms.svg

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

Wikimedia-nytt, april 2015[rediger]

Her er de viktigste postene fra highlights fra Wikimedia bloggen fra april 2015.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 25. mai 2015 kl. 07:19 (CEST)

Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core[rediger]

Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.

There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.

Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)

VisualEditor News #3—2015[rediger]

13. jun. 2015 kl. 12:44 (CEST)

VisualEditor News #3—2015[rediger]

13. jun. 2015 kl. 14:16 (CEST)

HTTPS[rediger]

20. jun. 2015 kl. 00:00 (CEST)

HTTPS[rediger]

20. jun. 2015 kl. 02:45 (CEST)

Wikimedia-nytt, mai 2015[rediger]

Her er de viktigste toppnotisene fra Wikimedia bloggen for mai 2015
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 23. jun. 2015 kl. 20:45 (CEST)

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images[rediger]

The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (diskusjon) 24. jul. 2015 kl. 07:07 (CEST)

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images[rediger]

The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (diskusjon) 24. jul. 2015 kl. 08:53 (CEST)

What does a Healthy Community look like to you?[rediger]

Community Health Cover art News portal.png

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?[rediger]

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information[rediger]


Happy editing!

MediaWiki message delivery (diskusjon) 1. aug. 2015 kl. 01:43 (CEST)

VisualEditor News #4—2015[rediger]

Elitre (WMF), 15. aug. 2015 kl. 00:28 (CEST)

VisualEditor News #4—2015[rediger]

Elitre (WMF), 15. aug. 2015 kl. 04:40 (CEST)

How can we improve Wikimedia grants to support you better?[rediger]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 19. aug. 2015 kl. 01:08 (CEST)

How can we improve Wikimedia grants to support you better?[rediger]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by Mal:User through MediaWiki message delivery. 19. aug. 2015 kl. 03:27 (CEST)

Introducing the Wikimedia public policy site[rediger]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 2. sep. 2015 kl. 20:12 (CEST)

(Sent with the Global message delivery system)

Introducing the Wikimedia public policy site[rediger]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 2. sep. 2015 kl. 21:31 (CEST)

(Sent with the Global message delivery system)

Open call for Individual Engagement Grants[rediger]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

Thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 4. sep. 2015 kl. 22:52 (CEST)

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.

Open call for Individual Engagement Grants[rediger]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

Thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 5. sep. 2015 kl. 00:03 (CEST)

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.