Sankewikiboken/Lokal stilmanual

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk
Her vil en lokal stilmanual bli utarbeidet gjennom samarbeid med andre interesserte. Du er velkommen til å bidra. Hvis du ønsker å endre noe bør det oppnås enighet mellom aktive bidragsytere. Endringer som berører forsiden, eller flere undersider i boken bør diskuteres på diskusjonssiden på framsiden. En bidragsyter som ikke gir lyd fra seg i diskusjoner i løpet av en uke regnes som inaktiv.

Generelle retningslinjer[rediger]

Denne boken er opprettet av Abuluntu, og valgt språkform på boken er bokmål. Siden wikibøker på norsk har relativt få etablerte standarder er det nødvendig å bli enige om det meste i denne stilmanualen, og noen ting er det mulig å vurdere å ta med i Wikibøker:Retningslinjer og fremgangsmåter også. Hver enkelt side i boken skal legges til i kategorien Kategori:Spise ute – Gratis mat i naturen. Se boilerplate–eksempelet.

Kategorier[rediger]

Innholdsfortegnelser[rediger]

Boilerplate for innholdsfortegnelser[rediger]

<div style="column-count:3;-moz-column-count:3;-webkit-column-count:3">
* punkt 1
* punkt 2
* osv.
</div>

Enkeltsider om artene[rediger]

Den første siden som utarbeides vil danne grunnlaget for den lokale stilmanualen, og på den måten bli et eksempel på utførelse. Hver side innleder med en liten introduksjon. Jo mer kjent, jo mindre introduksjon er nødvendig. Deretter følger en seksjon om innhøstning, så en seksjon om bruk og til slutt en seksjon om konservering.

Hver art kan kobles til et wikidataelement som svarer til sideinnholdet. Det bør også legges til en seksjon med kilder, hvor artikkelen på wikipedia skal være med, i tillegg til eventuelle andre gode kilder.

Boilerplate for ny side[rediger]

<!-- Finn gjerne et godt bilde på commons -->
<!-- introduksjonen skrives her -->

== Innhøsting ==
<!-- Om innhøsting av arten -->

== Bruk ==
<!-- Om bruken av arten -->

== Konservering ==
<!-- Om konservering for senere bruk -->

== Kilder ==
<!-- Sett inn wikipedias artikkel og eventuelle andre kilder -->
{{Wikipedia2|}}

[[Kategori:Spise ute – Gratis mat i naturen]]

Selv om denne boken skal gi gode ideér til hva som er spiselig i norsk natur, burde det være underforstått at du selv må ta ansvaret for å forsikre deg om at det du har funnet virkelig er spiselig. Noen planter og sopp i norsk natur kan gi alvorlige forgiftninger og kan i verste fall være dødelig. Selv om en omtalt art ikke er giftig kan forvekslingsarter være det. Noen planter og sopp kan dessuten inneholde stoffer som er skadelige i større mengder. Kort fortalt må du selv ta ansvaret for alle ideér denne boken måtte gi deg.