Wikibøker:Retningslinjer og fremgangsmåter

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk
Policy - The Noun Project.svg Denne siden er en offisielt vedtatt retningslinje som ble vedtatt 6. april 2021. Endringer kan gjøres i utkastet og diskuteres på utkastets diskusjonsside. Enighet blant aktive brukere bør oppnås før denne siden endres. Hvis det ikke er kommet noen innvendinger til forslaget i løpet av én uke har du mulighet til å gjennomføre endringen.

Wikimedia Foundation har en misjonserklæring som er oversatt til norsk bokmål. Sammen med deres Universal Code of Conduct, verdier og visjon utgjør disse dokumentene retningslinjer for prosjektet. Denne siden skal være en veiviser til alle retningslinjer vi blir enige om utover disse. Andre ideér finnes hos Wikibooks på engelsk eller på andre språk du behersker.

Formulere nye retningslinjer[rediger]

Endringer av offisielle retningslinjer bør gjøres på undersiden /utkast og diskuteres på utkastets diskusjonsside. Hvis ingen innvendinger er reist etter én uke betraktes retningslinjen som akseptert.

Matoppskrifter[rediger]

Navnerommet Kokebok: skal brukes når det opprettes nye sider med matoppskrifter. Stilmanualen for kokeboken inneholder anbefalinger for utformingen av oppskriftene.

Opprette bøker[rediger]

Når man oppretter en ny bok skal alle boksider opprettes som undersider av bokens forside. Forsiden bør kategoriseres i Kategori:Boktitler, slik at den vises i «Bokhylla».

Utdypende retningslinjer[rediger]