Hopp til innhold

Wikibøker:Samfunnshuset/Arkiv/2007-2009

Fra Wikibøker – frie læremidler

Håvamål ikke originalt wikiverk[rediger]

Jeg skrev for en tid tilbake en kommentar på Diskusjon:Håvamål, der jeg spurte om ikke Håvamål hører bedre hjemme i Wikikilden og ikke på Wikibooks. Håvamål er jo ikke er originalt wikiverk, men et klassisk verk der opphavsretten har gått ut (eller aldri eksistert?). Det faktum at den allerede ligger på Wikikilden (s:Håvamål) tyder jo på at det i hvert fall ikke er noen konsensus om hvor den hører hjemme. Jeg etterspør reaksjoner på dette. -- SLB (diskusjon) 9. mar 2007 kl. 11:03 (CET)

En stund siden dette ble tatt opp. Ja, Håvamål hører vel mest naturlig hjemme på Wikikilden. Men, siden dette verket er på gammelnorsk, vil jo en moderne utgave, en slags gjendikting være et nytt, og i utgangspunktet, et verk beskyttet av opphavsretten. Dermed kan man jo si at en slik gjendiktning hørte til her, selv om den også ville blitt godtatt på WK. V85 (diskusjon) 14. mar 2010 kl. 20:32 (CET)

Ny på Wikibooks[rediger]

Hei, etter anbefaling på Wikipedias "Tinget" så opprettet jeg en bruker her (som jge nå ikke kan logge inn med før om 24 timer pga. feil i passordet...). Jeg kan en del om Europa, så jeg har tenkt å lage en liten geografibok om Europa fra bunnen av. Synes det er kjempeflott at vi samler nynorsk og bokmål på ett sted, så dette skal bli gøy. Gleder meg til i hjelpe til her også! 80.212.137.212 7. jul 2007 kl. 18:39 (CEST)

Hei! Det var hyggelig at du vil hjelpe til med å gjøre Wikibooks stor og innholdsrik! — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 00:59 (CEST)

Navnet[rediger]

Skal navnet på nettstedet forbli Wikibooks eller bør det oversettes til f.eks. Wikibøker? --81.7.105.116 21. aug 2004 kl.14:57 (UTC)

Eg røystar for Wikibøker.
--Verdlanco 21. nov 2004 kl.10:57 (UTC)
Jeg stemmer også for «Wikibøker». Arj 21. nov 2004 kl.12:18 (UTC)
Eg røystar for Wikibøker.
/ med venleg helsing Kurtber|ordskifte 18. okt 2005 kl.08:42 (UTC)
Jeg tar opp igjen denne jeg; og stemmer også for Wikibøker, med undertittelen Frie læremidler. -- SLB (diskusjon) 7. jul 2007 kl. 19:13 (CEST)
Jeg er enig. Hvis Wikinews heter Wikinytt og Wikisource heter Wikikilden, er det rett og rimelig at det skal hete Wikibøker. Problemet med dette, er at logoen ikke heter Bilde:Wiki.png, men den ligger på en ikke-wiki-side. Du som er så flink med bilderedigering skulle vel ikke ha noe problem med å lage et utkast (som kan hete Wiki.png), og så kan vi vel ta opp på Bugzilla at logoen skal hete Wiki.png (hvis det er der man konfigurerer sånt). Apropos Bugzilla, jeg har fått Jon Harald til å forespørre på Bugzilla importering og godkjente endringer til denne Wikien. Til importeringen har jeg foreslått følgende: bokmåls-, nynorsk, engelsk, dansk og svensk Wikipedia + engelsk, dansk og svensk Wikibooks. — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 01:10 (CEST)
Logo kan jeg nok fikse nå, siden det ser ut til at det blir lenge til vi får noen ny Wikibooks-logo... Skal se på det i morgen. PS! Jeg er litt usikker på hva du mener med «importering». -- SLB (diskusjon) 8. jul 2007 kl. 01:16 (CEST)
Spesial:Import vel! Det stod på siden du linket til at man måtte bytte farger, fordi det var allerede for mange logoer i WM-fargene. Allikevel synes jeg at ingen slo denne versjonen. Derfor tenkte jrg at vi kunne bruke den logoen (øverste bilde), med skrifttype og -størrelsen til teksten i Wikimedia Norges logo. Og by the way, Silje, hvilket bildeprogram bruker du? — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 01:52 (CEST)
Hvis du hadde lest hele siden hadde du sett at de er i ferd med å komme fram til å starte hele logoprosessen på nytt, og den eksisterende logoen vil derfor være den offisielle en god stund til. Derfor kan vi bruke denne inntil videre. Ordner du med å få satt den som logo? -- SLB (diskusjon) 8. jul 2007 kl. 11:00 (CEST)
Ja hehe, jeg ble sittende og se på logoforslagene, jeg! Jeg kan se hva jeg kan gjøre med å sette den som logo. — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 11:48 (CEST)

Wikibooks -> Wikibøker[rediger]

Det har nå nærmest oppstått konsensus om at Wikibooks nå skal hete Wikibøker. Derfor må det gjøres klart hvor omfattende denne omdøpelsen skal være. Her er et forslag:

  • I logoen skal det stå "Wikibøker", og likedan i footeren (Helt nederst på siden, mellom de gule linjene).
  • Det skal stå "Wikibøker" i samtlige MediaWiki-sidene, og i alle andre sider.
  • Project-navnerommet blir hetende "Wikibøker", i likhet med Wikikilden (besøkende fra andre Wikier kan skrive "Project").

Det må da være mulig å lage en bot, med midlertidige sysop-funksjoner (kun for MediaWiki-redigering), til å endre "Wikibooks" med "Wikibøker", kanskje med replace.py? Jeg kunne godt tenkt meg å lage en slik bot, men vet ikke hvordan, så SLBot klarer vel det, Silje? — H92 (d/t · b/c · no) 8. jul 2007 kl. 11:46 (CEST)

Navigasjon på Wikibøker[rediger]

Navigasjon på norske wikibøker var ingen enkel øvelse. Å legge inn lenker er svært vanskelig for en nybegynner. Mye av årsaken til dette er at Wikibøker er delt opp i kataloger på nettadressen. Da må lenken vise til denrikitige katalogen. Det er unødig vanskelig. Ser man på den svenske wikibøker ligger alt i samme katalog, det gjør forøvrig den norske wikipedia også. Har over 130 000 artikler. For å sortere finnes det kategorier, det burde da være unødvendig med kataloger i tillegg. Det blir dobbelt bokholderi. Vennlig hilsen --Jarvin 17. sep 2007 kl. 21:57 (CEST)

Retting av systemmelding[rediger]

Kan en admin rette opp MediaWiki:Tagline - det står «Fra Wikipedia, den frie encyclopedi», og det kommer med på utskrifter når man bruker utskriftsvennlig versjon. Cnyborg 8. jan 2008 kl. 22:42 (CET)

Gjort. Synes det er merkelig at den kommer opp, i og med at den er kommentert ut? — H92 (d/t · b/c · no) 14. jan 2008 kl. 22:46 (CET)
Det ligger i koden for utskrifter - den ligger utkommentert for at den ikke skal synes ellers, men kommer med når man skriver ut. Cnyborg 15. jan 2008 kl. 00:12 (CET)

Aktive administratorer?[rediger]

Det kommer til å bli en del aktivitet på et lærebokprosjekt her, IKT i utdanning. Fordi det er flere deltagere kommer det til å være uungåelig at det til tider trengs hjelp fra en admin, spesielt fordi flyttefunksjonen ikke er åpen for alle brukere slik det er på Wikipedia. Jeg ser at det er et par dager siden en admin sist hadde noen redigeringer, og lurer på om det betyr at det ikke følges med daglig, eller om det betyr at det følges med men ikke var noen oppgaver som måtte gjøres.

Dersom det ikke er noen som følger med jevnlig, hvilke krav har dere for å bli admin? Kan en liten stakkar som er byråkrat på nowiki få flyte inn på sjarmen, slik at jeg kan ta f.eks. flytting, sletting og annet som kan være nødvendig? Jeg ser at det er foreslått en prosess for å nominere på Wikibøker:Administratorer, men ettersom den siden nå er låst er det ikke mulig for andre enn administratorer å følge prosessen. Cnyborg 9. jan 2008 kl. 16:13 (CET)

I første omgang ble jeg admin her for å oversette det som ikke var oversatt i systembeskjedene. I tillegg har jeg bidratt med oppskrifter, pluss noen utseendemessige endringer på forsiden mm. Det er ikke mye oppgaver som må gjøres, det er mest patruljering jeg pleier å gjøre. Jeg har vært innom her sånn ca. annenhver dag, men har ikke orket å begynne å patruljere fordi jeg ikke har hatt så mye tid i det siste (lekser, jobb). Ikke bare det, det meste av endringer her er gode endringer, da ikke så mange vet hva Wikibøker her, ei heller Wikimedia. Du, Cnyborg, har selvfølgelig min fulle støtte til å bli admin her. Det letter også arbeid mht patruljering, da det garantert kun kommer gode endringer fra deg! ;)
Admin-siden var låst på autoconfirmed, og flyttebeskyttet til sysop, jeg avbeskyttet siden, selv om det tidligere har vært WoW-etterlignere her med registrerte kontoer.
Adminkravene er små. Inntil det kommer en skokk med erfarne brukere og det blir et skikkelig wikisamfunn her så er det ikke nødvendig med adminnominasjonssystemet. Jeg er dessverre ikke byråkrat, det er det August som er. August har ikke redigert siden 28. sept og har ikke registrert e-postkonto, så kanskje Jon Harald må trå til. — H92 (d/t · b/c · no) 9. jan 2008 kl. 20:57 (CET)
Takk for fyldig svar. Da har jeg nominert meg selv. Jeg ser at det ikke er så stor admin-aktivitet, og det vil nok være greit å få på plass noen til. Det skjer ting som kan føre til mer aktivitet her fremover, spesielt i forhold til publisering av lærebøker, og det å ha adminer tilgjengelig på regelmessig basis vil være bra for prosjektet. Cnyborg 9. jan 2008 kl. 22:40 (CET)

Patrol/Autopatrol[rediger]

I og med at det er en del brukere som jobber på IKT i utdannelse-prosjektet, foreslår jeg at vi innfører de samme patrol/autopatrol-rettighetene som vi har på bokmål/riksmålswikipedia. Da vil seriøse brukere bli forhåndsgodkjente, slik at man kan konsentrere seg om IP-endringer. — H92 (d/t · b/c · no) 14. feb 2008 kl. 16:52 (CET)

Bibellayout[rediger]

Hei, jeg er ny her, men tenkte jeg skulle gi meg i kast med bibelen. I den sammenheng lurte jeg på hvordan den siden burde se ut. Jeg kunne ha tenk å bruke et layout tilnærmet Utforsk Europa, men tenkte jeg skulle høre hva dere sa først. Stripey (diskusjon) 19. mai 2008 kl. 00:47 (CEST)[svar]

Du bestemmer helt selv hva slags layout du føler for å bruke. Det er for så vidt greit å bruke en enkel layout, med standard skrift og overskrifter og sånt, men utover det er oppsettet helt fritt. ;) — H92 (d/t · b/c · no) 19. mai 2008 kl. 18:53 (CEST)[svar]
Takk for svar :) Da får vi se hva jeg får til. ;) Stripey (diskusjon) 19. mai 2008 kl. 22:29 (CEST)[svar]
Lykke til! — H92 (d/t · b/c · no) 21. mai 2008 kl. 16:35 (CEST)[svar]

Single Unified Login[rediger]

Heisann, fant nylig ut om wikibooks-prosjektet da jeg prøvde å sette opp et Single Unified Login for brukernavnet mitt fra English Wikipedia ('stian'). Ser ut som denne brukeren allerede er registrert (men uaktiv) her -- er det mulig å ta over brukernavnet slik at jeg kan få alt unified? [1]

[rediger]

Wikibooks has a logo, but nowikibooks is still using the old one. If someone will translate for me the project name (including where to split the wiki part from the books part if it makes sense to do so in Norwegian) and the slogan, I can create localized versions for you. Questions or translations can be left on m:Talk:Wikibooks/Logo/Update. Thanks Mike.lifeguard | @meta 28. jan 2009 kl. 21:04 (CET)

Flytting av sider[rediger]

Kan en admin være så snill å gå gjennom det jeg har gjort i Kokeboka de siste dagene? Saken er at jeg har flyttet på noen sider og det har gått bra, bortsett fra når det gjelder http://no.wikibooks.org/wiki/Kokebok/Innhold/Koke_pasta Den står nå 2 steder. Jeg flyttet den til Grunnoppskrifter. Jeg har også omskrevet den og ber om at Oppryddingsmerket blir vurdert fjernet. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. aug 2009 kl. 02:09 (CEST)

Hei, jeg kan ikke se at du har gjort noen feil. I Kokebok/Innhold finner jeg kun én lenke til Koke pasta, og den ligger under Grunnoppskrifter. Hvis du har ryddet opp i oppskriften, kan du selv fjerne opprydningsmerket. =) — H92 (d/t · b/c · no) 30. aug 2009 kl. 19:58 (CEST)
Flott! Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 30. aug 2009 kl. 21:45 (CEST)