Hopp til innhold

Naturfag/Verdensrommet - relevante ressurssider

Fra Wikibøker – frie læremidler
Logo Wikilæreboken i
naturfag
Bidra selv
Videoopplæring
Om wikiboken
Diskusjon

Her finner du en oversikt over en del ulike eksterne ressurssider:

Bildesamling[rediger]

  • Omfattende bildebank Norsk Romsenters bildebank er en åpen tjeneste med bilder fra primært norsk og europeisk romvirksomhet. Her finner du mange aktuelle bilder som du fritt kan bruke i undervisningen.

Heldekkende ressurssider[rediger]

Undervisningsopplegg om verdensrommet[rediger]

  • Høsten 2005 utga Norsk Romsenter det første hefte i det som skal bli en serie med utgivelser rettet mot barn og ungdom. Temaet er rommet og hvordan vi utnytter det på ulike måter. Her finner du oppgave og eksperimenthefte som hører til.
  • Dette er en ressursside for lærere i grunnskolen som skal undervise om solsystemet. Her finner du faktasider om solsystemet og de enkelte planetene på to nivåer. På denne siden finner du også et planetspill. Det er et enkelt spill som kan hjelpe elevene til å lære navnene på planetene på grunnlag av utseende, enkle fakta, og plassering i Solsystemet. Så lenge mennesker har eksistert, har de studert himmelhvelvet, med sola, månen og stjernene. Astronomien er den eldste naturvitenskapen vi har.
  • Stjernehimmelen Her kan du enkelt se mange ulike stjernebilder som er på himmelen. Det er fint at du selv kan velge hvilke stjernebilder du vil se. Du kan i tillegg på et innblikk i hvilke stjernebilder som er særegne for samene og grekerne. En god og oversiktlig fremvisning av stjernehimmelen.