Hopp til innhold

Naturfag/Mangfold i naturen - relevante ressurssider

Fra Wikibøker – frie læremidler
Logo Wikilæreboken i
naturfag
Bidra selv
Videoopplæring
Om wikiboken
Diskusjon

Relevante ressurssider

[rediger]
  • Drivhuseffekten Her er en fin modell som forteller om drivhuseffekten. Du kan lese teksten som blir fortalt, for så å trykke deg videre. Det er ulike interaktive modeller som du kan prøve ut, for å se hvilke konsekvenser det gir.
  • Dyr og planter Dette er en fin side med interaktive oppgaver for elever opp til 4.årstrinn. Her kan du prøve deg på å sette navn på ulike deler av en blomst og dele inn hvilke trær som mister bladene om høsten og ikke. En variasjon fra vanlig oppgaver i lærebok.
  • Botanisk - og plantefysiologisk leksikon Et nettsted med tilgang til det meste av fakta om planter. Forskjellige kategorier er: Botanikk, Fagtermer A – Å, Planteanatomi, Plantefysiologi, Plantegenetikk, Systematikk, Zoologi, Økologi, Biologiens historie og diverse annet, Kjemi og fysikk, Matematikk og statistikk, Til skolebruk.
  • Dyr og naturPå Nysgjerrigpers nettsider finner du mange spennende artikler om forskning og vitenskap. Her har vi samlet artikler med dyr og natur som tema.
  • Norsk nettskole - dyr i naturenTa en tur ut i skogen. Kanskje vil du få se noen av de dyrene som skjuler seg her. I skogen finnes langt flere dyr enn vi mennesker får se. Noen løper sin vei og andre gjemmer seg når vi er i nærheten. Men spor etter dyr som nettopp har vært der kan vi ofte se. Og er vi riktig heldige kan vi få øye på en elg eller en hare eller et lite ekorn.
  • Natursti Dette er noen tips til oppgaver som kan brukes på skolen eller som en natursti ute i skogen. De fleste oppgavene bygger på disse sidene, og bør derfor sees i sammenheng med den.
  • Historien om rådyret Buddy fra Langedrag nasjonalpark En litt anderledes historie om et rådyr..I juni kom rådyrkalven Buddy til oss. Buddy var bare 2-3 uker da han kom hit til gården og hans historie er litt anderledes enn Svea sin. Denne gangen var det ikke en løshund som forårsaket at kalven ble morløs, men et barns iver etter å redde en forlatt kalv.
  • Ulv Faktaside om ulven. Denne teksten er skrevet av Kjell Isaksen og er et utdrag fra rapporten:Isaksen, K., Syvertsen, P. O., Kooij, J. van der & Rinden, H. (red.) 1998.Truete pattedyr i Norge: faktaark og forslag til rødliste. Norsk Zoologisk Forening. Rapport 5. 182 s. (ISBN 82-7857-004-3).