Wikibøker:Retningslinjer og fremgangsmåter/utkast

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear action edit.png Denne siden er et utkast til offiselle retningslinjer eller fremgangsmåter. Du kan diskutere endringer til dette utkastet på diskusjonssiden. Om en oppnår enighet om dette forslaget kan det gjøres til en offisiell retningslinje eller framgangsmåte for samarbeidet på Wikibøker.

Wikimedia Foundation har en misjonserklæring som er oversatt til norsk bokmål. Sammen med deres verdier og visjon utgjør disse dokumentene retningslinjer for prosjektet. Denne siden skal være en veiviser til alle retningslinjer vi blir enige om utover disse. Andre ideér finnes hos Wikibooks på engelsk eller på andre språk du behersker.

Administratorer[rediger]

Det finnes en egen side med utdypende retningslinjer for administratorer.

Formulere nye retningslinjer[rediger]

Endringer av offisielle retningslinjer bør gjøres på undersiden /utkast og diskuteres på utkastets diskusjonsside. Hvis ingen innvendinger er reist etter én uke betraktes retningslinjen som akseptert.

Matoppskrifter[rediger]

Navnerommet Kokebok: skal brukes når det opprettes nye sider med matoppskrifter. Stilmanualen for kokeboken inneholder anbefalinger for utformingen av oppskriftene.

Opprette bøker[rediger]

Når man oppretter en ny bok skal alle boksider opprettes som undersider av bokens forside. Forsiden bør kategoriseres i Kategori:Boktitler, slik at den vises i «Bokhylla».

Slette sider[rediger]

Forslag om sletting av sider og sletting av sider følger egne retningslinjer.