Naturfag/Kropp og helse - relevante ressurssider

Fra Wikibøker – frie læremidler
Logo Wikilæreboken i
naturfag
Bidra selv
Videoopplæring
Om wikiboken
Diskusjon

Relevante ressurssider[rediger]

  • Menstrasjonssyklus Her får du en kort animasjon av hvordan menstrasjonssyklusen foregår. Den viser tydlelig hva som skjer for hver periode i menstrasjonssyklusens 28 dager. Du kan her trykke deg videre etter eget tempo. Det er her en forklarende tekst ved siden av animasjonen, samtidig som det er forklaring under animasjonen som skal fortelle hva den viser.
  • Gøy med øyet Her er det mange øvelser som du kan gjøre med øyet. Det er også forklaringer til noen av øvelsene. Dette er en morsom vri som man kan ha når man skal lære om øyet. Blant annet kan man sjekke fargeblindhet og den blinde flekken.


Ressursside om skjelettet etter 7. årstrinn[rediger]

Skjelettet Dette er en ressursside som handler om skjelettet. Siden er laget av studenter ved Høgskolen i Østfold og den tar for seg pensum på mellomtrinnet. Elevene kan selv klikke seg rundt på siden og lese om de ulike emnene. Elevene kan navigere seg rundt på siden ved å trykke på bilde av skjelettet og lese om den delen de trykker på. Emnene som blir tatt opp er: ledd, hodeskallen, ryggraden, ribbeina, skuldre og armer, hender, hoftebeina, lår og legger og føtter. Til slutt kan de teste kunnskapene sine quizen og kryssordet.

Ressursside om kroppen etter 7. årstrinn[rediger]

Kroppen Dette er en ressursside som handler om hvordan kroppen er bygd opp og hvordan de ulike organene fungerer. Emnene som blir tatt opp er: cellene, hjertet, blodomløpet, blodet, lungene, hodet og hodet. Siden er laget av en student ved Høgskolen i Volda og tar for seg pensum på mellomtrinnet.