Hopp til innhold

IKT i utdanning/Småskoletrinnet/IKT i engelsk

Fra Wikibøker – frie læremidler
Engelsk

Nedenfor vises en oversikt over ulike eksempler på hvordan man kan bruke IKT i engelsk på småskoletrinnet (1-4 årstrinn):

Eksterne ressurser


Fra Kunnskapsløftet[rediger]

Kunnskapsløftet

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • bruke ordbøker og andre hjelpemidler på din egen måte for å lære språket. (etter 4.årstrinn)
  • bruke digitale verktøy for å finne relevant informasjon og om hvordan skape tekst. (etter 4.årstrinn)


Videoressurser[rediger]

YouTube

Engelske ordFilmen viser kort med bilde av en gjenstand og det engelske ordet på gjenstanden. Her kan klassen gjenta det kommentatoren sier. Fin for elever i 1-4 trinn i engelskfaget der elever skal kunne bruke vanlige engelske ord og uttrykk. Filmen er hentet på YouTube av brukeren: chriskrokos.(Lengde: 7,14)


Lær å telle til ti på engelsk Denne videoen er laget for at barn skal lære seg å telle til ti på engelsk. Inneholder både bilder, kommentarer og musikk. Denne filmen egner seg for elever i 1-2 trinn der elevene skal kunne bruke tall på engelsk. Filmen er hentet på YouTube av brukeren: wearebusybeavers. (Lengde: 1,24)


Lær å telle til ti på engelsk 2 Lær å telle sauer på engelsk. Denne videoen er laget for at barn skal lære seg å telle til ti på engelsk. Inneholder både bilder, kommentarer og musikk. Også for elever i 1-2 trinn. Filmen er hentet på YouTube av brukeren DavidOsaka. (Lengde: 1,11)


Farger

Hva heter fargene på engelsk? Lær fargene på engelsk. Musikk og bilder. Passer også for 1-2 trinn. NB! Dårlig oppløsning. Filmen er hentet på YouTube av brukeren: Gracie48. (Lengde: 1,49)


Hva heter bokstavene på engelsk? Lær alfabetet på engelsk. Fine bilder, morsomme og hjelpsomme kommentarer. Fin for elever i 1-4 trinn. Hentet på YouTube og er publisert av brukeren DavidOsaka.(Lengde: 1,42)