Diskusjon:Naturfag/Videoressurser om mangfold i naturen for elever frem til 7.årstrinn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Begrunnelse[rediger]

Tomatplante Denne filmen har jeg lagt ut fordi den fint viser hvordan vann påvirker vekstperioder hos en tomatplante. Filmen passer derfor bra under ”undersøke og beskrive faktorer som påvirker frøspiring og vekst hos planter”. Klippet kan være oppstarten til et eget prosjekt hvor man ser på andre faktorer som påvirker vekst hos planter.

Frø spire test Film som omhandler hvor mange frø i et utvalg som spirer, man er også innom ulike faktorer som påvirker spireevne. Mål 4.7.4 Undersøke og beskrive faktorer som påvirker frøspiring og vekst hos planter

Ni timer på plantebordetEn film som viser hva som skjer på plantebordet i løpet av ni timer, dette er komprimert ned til 23 sekunder

Vurdering av videoressursen "Time lapse Tomatoeplant HD"[rediger]

Time lapse Tomatoeplant HD Videoressurser om mangfold i naturen for elever frem til 7.årstrinn, som skal se på faktorer som påvirker spiring, f.eks i dette tilfelle vann. En enkel demonstrasjon der man lett kan se hva som skjer når planten tilføres vann. En enkel video som er lett å forstå. Super.

Begrunnelse for "Fotosyntesen"[rediger]

Fotosyntesen Den kan synges sammen med elevene, men teksten bør da gjennomgås grundig, ettersom den går ganske kjapt. Animasjonene forklarer enkelt prosessen elevene skal lære om, og musikken bidrar til at elevene lettere kan ta til seg fagstoffet, spesielt dersom man tar seg tid til å bruke sangen tverrfaglig.