Diskusjon:IKT i utdanning/Nettby

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Hei!

Jeg sier det samme her som i kommentaren om Facebook: Prøv å relatere til hvordan skolen og lærerene skal forholde seg til dette fenomenet. Drøft om det brukes pedagogisk, eller om skolen bør styre unna slike fenomener og konkludere med at dette bør være kun til privat bruk.--sigmund 7. feb 2008 kl. 13:57 (CET)


Jeg ser at flere av elevene mine kikker på nyhetssidene som brukerne på nettby har laget og har brukt disse som kilder til eget avisprosjekt i skolen. Først var jeg skeptisk til at elevene var inne på disse sidene og brukte de som kilder, men så såg jeg at dette var brukbart. Dette er et område man kan knytte nettby til skolen. Bare et lite tips. Personlig syns jeg at visse sider burde bli sperret på skolenettet, og dette er en av disse sidene. --Sirism 10. feb 2008 kl. 19:58 (CET)


Jeg ser tanken der Sigmund! På ungdomskolen jeg arbeider på, så har elevene enkel tilgang til nettby. Desverre, så bruker de ikke Nettby på samme måte som Siri nevner ovenfor. De sitter som regel og snoker rundt på andre profiler og chatter med hverandre. Mange bruker også mye tid på å kikke på andre sine bilder. Jeg mener at Nettby burde vært sperret i et filter gjennom kommunen. Har diskutert dette på skolen og det kommer det mest sannsynlig til å skje også. Når det gjelder nyhetene som ligger på Nettby, så er det også noe en skal stille seg litt kritisk til. For det kan ofte bare være noe et barn eller ungdom har skrevet selv, og kan inneholde både det ene og det andre... Skal man finne saklige nyheter vet de nok også hvordan de skal anvende vg, dagbladet, kvasir etc. for å finne frem. --Michaels 13. feb 2008 kl. 01:09 (CET)


Vinkler man dette fra en helt annen vinkel så kan Nettby være veldig positivt for mange barn, ungdommer, til og med voksene. For mange mennesker der ute som sliter sosialt, kanskje sjenert osv. Noe som Nettby da kan være svært så effektivt, for da kommer man i kontakt med andre på en helt annen måte. Men, klart, det er fler negative sider med nettby i skolesammenheng, så burde nok kanskje bli sperret fra skolens nett.

--FVH 13. feb 2008 kl. 22:16 (CET)