Diskusjon:IKT i utdanning

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Kan alle brukere delta?[rediger]

Dette virker som et meget interessant prosjekt. Jeg ser imidlertid at det er snakk om at dette er knyttet til «arbeidskrav 1», vil det da si at wikibøker-brukere som ikke er involvert i dette prosjektet ikke bør bidra? --Kjetil r 14. jan 2008 kl. 13:56 (CET)

I utgangspunktet er dette et prosjekt for studenter som skal skrive en lærebok. Når man velger å bruke Wikibøker åpner man jo for at andre kan redigere, men det kan vel sies at det hadde vært en fordel om prosjektet kommer et stykke før det kommer for mange andre inn. Det er Rudolpho som leder det hele; han kan kanskje si noe mer om hvilke tanker som er gjort rundt denne problemstillingen. Du er utvilsomt en person som har noe å fare med innen temaet. Cnyborg 14. jan 2008 kl. 18:08 (CET)

Endret rekkefølgen på informasjonen slik at andre brukere og bidragsytere på wikibøker kan slippe til. Dersom prosjektet ikke tåler bidrag fra andre bør det holdes separat fra no.wikibooks.org hvor en av hovedlinjene alle kan bidra. Slik som referet til på hovedsiden.

Katla 1. feb 2008 kl. 15:00 (CET)


Alle er velkomne. Lenge leve nettbok for IKT i utdanning![rediger]

Vi setter stor pris på om andre vil være med å lage en nettbok om dette temaet. Det vil være spennende om andre er interessert i å hjelpe til. Både Kjetil r og Katla er hjertelig velkomne. Husk bare at studentene våre er litt uerfarne, men det er kjempebra om dere veileder dem i å bruke wikien på en god måte. Skriv gjerne også inn noe om temaer som dere selv mener bør være med i en bok av denne typen. --Rudolpho 3. feb 2008 kl. 20:14 (CET)

Tilbakemelding på prosjektet til studentene[rediger]

Kjempeprosjekt dere har gående her, er bare innom når jeg har tid og dere har virkelig skrevet masse, gode tekster. Som leser ønsker jeg mer flere referanser, spesielt fordi dette er en faglitteratur. Jeg er klar over at dere har antall ord som kriterie for deltagelse, jeg vil likevel på det sterkeste oppfordre dere til å bruke tid på å finne referanser, selv om det er tidkrevende og ikke gir uttelling i mengde ord. Spesielt når det er artikkler som er tilgjengelig på nett. For å få virkelig gode tekster referer gjerne også i teksten, ikke bare på slutten av siden. Både til wikisider, og til artikkler oppgitt på slutten av sidene.Det gjør lettere for meg som leser å være med å utvikle teksten. Stole på det som blir sagt, og kunne slå opp i orginalteksten selv dersom jeg ønsker. Det er nesten ikke noe som heter for mange referanser når det er skrevet godt.

Forøvrig,under pedagogisk bruk av wiki hadde det vært fint med en liten lenke til studie deres som har dette som arbeidskrav. Gjerne med en beskrivelser av mål, og tanker til prosessen. For dere er et godt eksempel på akkurat dette.

Katla (diskusjon) 12. mar 2008 kl. 15:48 (CET)

Takk for vurderingen[rediger]

Hei Katla! Takk for at du er innom og ser på hva vi gjør. Helt enig i det du sier. Vi må forbedre oss på dette området --Rudolpho (diskusjon) 14. mar 2008 kl. 10:25 (CET) Jeg har forøvrig sendt ut kommentaren din til alle studentene på e-post. --Rudolpho (diskusjon) 14. mar 2008 kl. 10:25 (CET)


Flytting[rediger]

Artikkel om nettbaserte studier er flyttet til artikkel om digitalt læringsmiljø --Rudolpho (diskusjon) 11. apr 2008 kl. 15:03 (CEST)


Vil NRK skole kunne være en viktig ressurs for denne boken[rediger]

http://www.nrk.no/skole/ Rudolpho (diskusjon) 14. nov 2009 kl. 21:43 (CET)

Lurt å forbedre wikiboka ved å bruke tips fra nettstedet del og bruk[rediger]

Om arbeidet med designet på undersidene til de ulike fagene[rediger]

Vi startet arbeidet med å notere hvilke forandringer vi ønsket å gjøre på de ulike undersidene i IKT i utdanning, ut fra en wikipediaartikkel vi mente kunne stå fram som et godt eksempel. Ut fra denne fant vi ut hvilke retningslinjer/rammer vi skulle sette for redigeringsarbeidet:

  • Skape multimodale tekster, ved å bruke bilder som samsvarte med fagteksten.
  • Bruke bilder med tilfredsstillende kvalitet.
  • Unngå unødvendig bruk av fete typer og store bokstaver underveis i artiklene, da vi mente dette skapte uro i teksten.
  • Bruke avsnitt hensiktsmessig
  • Legge inn internlinker fra faguttrykk i teksten til Wikipediaartikler
  • Samle kompetansemål fra Kunnskapsløftet (L06) under et eget avsnitt, der dette var gunstig

Av: Line C. Foss, Silje Karoline B. Slangsvold, Silje M. Grøtvedt og Marte H. L. Langsholt

Jobber med flytting av bokens sider til undersider[rediger]

– Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 27. jan. 2021 kl. 17:27 (CET)[svar]

Jeg har slettet undersider som virket forlatt, og erstattet dem med løse boksider som så ut til å erstatte dem. Si ifra hvis jeg har gjort noe feil. – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 28. jan. 2021 kl. 06:55 (CET)[svar]