Wikibøker:Slette sider/utkast

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear action edit.png Denne siden er et utkast til offiselle retningslinjer eller fremgangsmåter. Du kan diskutere endringer til dette utkastet på diskusjonssiden. Om en oppnår enighet om dette forslaget kan det gjøres til en offisiell retningslinje eller framgangsmåte for samarbeidet på Wikibøker.

Denne siden angir retningslinjer for når en side kan slettes og kriteriene som ligger til grunn for slettingen. En må ha administratorrettigheter gjennomføre sletting av en side, men alle brukere kan foreslå det. Hvis ingen administratorer er aktive kan man be om hjelp på metas side for byråkratforespørsler når det er oppnådd enighet om å slette en side. Slettede sider kan også gjenopprettes av administratorer hvis det er blitt begått en feil.

Aktuelle lenker[rediger]

Kriterier for å slette[rediger]

Noen sider kan slettes umiddelbart. Hvis du mener en side passer til kriteriene for å slettes uten diskusjon kan du påføre malen {{hurtigslett|Grunnen til forslaget her}} øverst på siden. Det kan oppgis en grunn til forslaget om å slette siden basert på kriteriene for hurtigsletting.

Sletting uten diskusjon[rediger]

Basert på disse kriteriene kan administratorer slette sider uten at det har vært en foregående diskusjon om slettingen:

 1. Sjikane, hatefulle ytringer, grove grunnløse beskyldninger av navngitte personer eller minioriteter.
 2. Ubearbeidede tekstdumper fra andre nettsider.
 3. Brudd på lisensiering, eller plagiat (tvilstilfeller gjennomgår slettediskusjon)
 4. Svært korte bidrag som kan oppfattes som mislykket testing.
 5. Unødvendige eller brutte omdirigeringer
 6. Eneste forfatter har bedt om sletting.
 7. Brukersider på brukerens oppfordring (gjelder ikke diskusjonssider)

Enighet om sletteforslag[rediger]

Alle sider kan bli foreslått for sletting ved å skrive {{slett|Grunnen til forslaget her}}. Den påfølgende diskusjonen om artikkelen skal slettes eller ikke, baseres på offisielle retningslinjer og fremgangsmåter. Diskusjonene skal være åpne minst én uke. Hvis noen motsetter seg sletting av siden bør argumentene deres vurderes grundig av en administrator før han sletter siden, selv om flertallet ønsker siden slettet. Gode argumenter basert på offisielle retningslinjer veier tyngre enn et eventuelt flertall. Hvis ingen bryr seg nok om siden til å motsi sletteforslaget vil den bli slettet etter utløpstiden.

Malen vil lenke til diskusjonssiden for slettediskusjoner og kategorisere siden i Kategori:Sider som er foreslått slettet

 1. Den som påfører malen på en side innleder også diskusjonen på siden for sletteforslag.
 2. De som deltar i diskusjonen kan innlede sin første kommentar med malen {{For}} eller {{Mot}} for å synliggjøre sitt standpunkt.

Det vil se ut slik som under:

 • For For  Gjør det tydelig at en bidragsyter støtter forslaget i diskusjonen, og han kan utdype det nærmere.
 • Imot Imot  Gjør det tydelig at en bidragsyter avviser forslaget, og han kan utdype det nærmere.