Wikibøker-diskusjon:Referanser og litteraturlister

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikibøker – frie læremidler

Hei Chris og Sigmund. Vi må tenke gjennom en god mal her. Jeg tenker særlig på strukturen mot avslutningen av en artikkel. Jeg ser at praksis for kildehenvisning varierer noe også på wikipedia. Her er et utkast:


Fotnoter[rediger]

Her legger man inn fotnoter. I tillegg legger man inn referanser til direkte sitater i en tekst. Jeg tenker på når man skal oppgi sidetall. Her bør man kanskje også bruke sitattegnet-funksjonen i wikieditoren.

Sitat


Jeg ser de har gjort det slik i denne artikkelen om digital divide


Litteratur[rediger]

Her legger man inn litteratur fra de kildene man har brukt teksten Bør det være en egen underkategori her for nettkilder?

Det kan være praktisk å skille mellom trykte og nettbaserte kilder, fordi henvisningene er så forskjellige. Men det er ikke nødvendigvis alltid best å gjøre det; jeg tror en pragmatisk tilnærming kan være fornuftig. Hvis det er to trykte og en nettbasert kilde er det greiest å oppgi dem i en bolk, men hvis det er ti av hver type er det praktisk å splitte opp for å få en ryddig liste. Det er jo også slik at nettkilder varierer – henvisningen til en artikkel i et nettbasert tidsskrift vil i utgangspunktet være skrevet på samme måte som henvisningen til en i et trykt tidsskrift. Det kan også tenkes at man kommer over bøker som er publisert på nettet, og da vil også henvisningen se nesten lik ut som en vanlig henvisning til en trykt bok. Cnyborg 21. jan 2008 kl. 20:22 (CET)

Eksterne lenker[rediger]

Skal dette være en kategori som i større grad inneholder tips i forhold til videre lesning.

--Rudolpho 18. jan 2008 kl. 12:28 (CET)

Det kan være greit å ha en slik seksjon for henvisning til ressurser på nettet som ikke nødvendigvis er brukt som kilder. Det kan f.eks. være nettsider som har læremidler knyttet til det som beskrives i artikkelen. Cnyborg 21. jan 2008 kl. 20:18 (CET)