Hopp til innhold

Joomla 1.5/Menyer

Fra Wikibøker – frie læremidler

Menyer[rediger]

En standard Joomlainstallasjon kommer med minst en meny - hovedmenyen. Ble det installert eksempeldata, finnes det flere menyer å velge mellom. Innholdet i en meny på nettsiden styrer du ved å velge denne under menyer i hovedmenyen. Du kan også få et overblikk over alle menyene på systemet under det første menyvalget (Menyer), og kan se hvilke menyelementer som eventuelt er blitt kastet i søpla i det neste. I motsetning til hva man skulle tro, vil du ikke få se menyelementene når du klikker på selve menyen i oversikten. For å se elementene må du klikke på menysymbolet i kolonnen for Menypunkter.

NB! Du kan ikke styre plasseringen av menyene eller hvordan de vises i menyoversiktene - bare de enkelte menypunktene. Kontrollen med selve menyene skjer i moduloppsettet (Utvidelser/Moduler).

For å opprette et nytt menypunkt i en av menyene, sørger du for å få opp oversikten over eksisterende punkter i den aktuelle menyen, og klikker på "ny". Du får da en rekke valgmuligheter, avhengig av hva menypunktet skal gjøre. De vanligste valgene er enten å vise én artikkel eller alt innholdet i en kategori.

For å vise en artikkel, klikker du på Artikler og deretter på standard artikkelutforming. I tittelfeltet skriver du teksten som vises i menyen, velger hvilken artikkel som skal vises, og deretter på lagre. Du kan eventuelt velge om menypunktet skal være et hovedvalg eller et undervalg under et annet punkt i menyen. I feltet for adgangsnivå bestememr du om menypunktet skal vises for alle (Offentlig), registrerte brukere eller administratorer (Spesial).

For å vise alt innholdet fra en seksjon eller kategori, kan du velge om artiklene skal listes opp med kun titler (standardvisning) eller om de også skal vise heler eller deler av innholdet (bloggvisning). Som for enkeltvisning av artikkel skriver du inn tittel på menypunktet, velger seksjon/kategori samt stiller inn andre parametre for visningen.