Hopp til innhold

Diskusjon:Videoressurser om kropp og helse for elever frem til 10.årstrinn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikibøker – frie læremidler

Vurdering av film om menstruasjon[rediger]

Bra: Fint å forklare elevene temaet menstruasjon på en forståelig og grundig måte. Dårlig: Trond Viggo Torgersen forklarer emnet til barn i aldersgruppen 6-12 år slik at denne filmen for elever i 10 klasse blir for barnslig.

Vurdering av film om immunforsvaret[rediger]

Vurdering av film om immunforsvaret[rediger]

Bra: Her har vi en lærerik video med gode illustrasjoner på hva det er som svekker immunforsvaret, vises i en 2D visualisering. Filmen passer godt til elever fra mellomtrinnet til ungdomstrinnet. Dårlig:Her brukes det en del vanskelige fremmedord som elevene ikke vil forstå med en gang.

10.trinn- Kropp og helse Immunforsvaret

  • Tabell: Mangler henvisning til kompetansemål, men det står forklart. Mangler henvisning til hvor det var hentet fra.

Egnethet:

  • Positivt: Meget gode bilder/illustrasjoner. Flott og rolig stemme. Gode fakta forklaringer.
  • Negativt: Mange vanskelige fremmedord.
  • Konklusjon: Er nok noe for vanskelig for 10.trinn. Men den viser tydelige og gode illustrasjoner. Men man trenger nok å forklare en del fremmedord før filmen. Ikke en film man starter med som intro til temaet, men absolutt en film som bør vises under dette temaet.

Ressursvideo om Prevensjon og kjønnssykdommer[rediger]

En opplysningsfilm som gir god informasjon om hvilke prevensjonsmidler man kan bruke, og hvilke kjønnssykdommer man kan få. Viser også korte intervjuer med litt eldre ungdommer. Bør kanskje brukes i 10. klasse.

Vurdering av videoen immunforsvaret[rediger]

10.trinn - naturfag; kropp og helse [1]

  • Positivt: Jeg synes denne videoressursen er kjempe bra! Den er veldig informativ med fine illustrasjoner og har en passe varighet. Passer godt til 10. trinn. Kunne også ha vært aktuell for bruk i videregående.
  • Negativt: Noen vanskelige ord.

Begrunnelse til filmer som er lagt ut[rediger]

  • Immunforsvaret : filmen viser tydelig hvordan immunforsvaret fungerer. Tekst og forklaringer til bildene gjør budskapet tydelig. En fin innføring i hvordan immunforsvaret fungerer hos mennesket.
  • Rusmilder og helseskader : Denne filmen på engelsk er tatt med fordi den gir et godt bilde av hva som skjer med lungene når du røyker. Filmen er også meget informativ.
  • Rusmilder og helseskader2 : Denne filmen er tatt med fordi den presenterer fakta om alkohol og rusmidler. Bra kombinasjon og bilder og tekst samt bra musikk, gjør sitt til at filmen kan brukes i skolen.