Diskusjon:Naturfag/Videoressurser om verdensrommet for elever frem til 7.årstrinn

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk

Vurdering av filmer:

Avstander i solsystemet Filmen er meget informativ og visualiserer og konkretiserer solen og dens tilhørende planeter. Avstander og baner blir vist på en god måte. Fortellerteknikken til programlederne er god, men jeg er usikker på om alle elevene blir fenget av den, da den kan virke noe barnslig. Vi har redigert inn varigheten til 3:19 minutter.

Solsystemets fødsel Filmen er meget fengende rent visuelt, og tar for seg teori om solens tilblivelse. Selv om ordlyden i kompetansemålet tar for seg tilblivelsen av jorda, så er dette en direkte følge av solens tilblivelse. Jeg synes videoen er god nok i seg selv som en informativ ressurs. Vi har redigert inn varigheten til 2:55 minutter.

7.1 En virtuell reise i planetenes verden To filmer var ikke lenger tilgjengelig i Youtube.Vi valgte derfor å slette filmene og teksten om filmene fra skjemaet.

Dette ble slettet: En virtuell reise i de indre planeter, Reise i de ytre planeter Bli med på en virtuell reise i planetenes verden. Videoene inneholder også en del fakta om de forskjellige planetene,blant annet størrelse. Video 1 tar for seg de indre planetene Merkur, Venus, Jorda og Mars. Video 2 tar for seg de ytre planetene Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun + Pluto. Samme produsent for begge videoene. En danske. Publisert på YouTube. Amatørproduksjon Video 1 (6:36 min), Video 2 (7:18 min) 7.trinn, 7.1 - beskrive solsystemet vårt.