Diskusjon:Naturfag/Videoressurser om fenomener og stoffer for elever frem til 10.årstrinn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Vurdering av film om energi[rediger]

10-trinn- Fenomener og stoffer Energi

  • Tabell: Rubrikken for tidssekvens er borte og den mangel relevans for kompetansemål

Egnethet:

  • Positivt: En ung programleder som presenterer temaet. Får godt fram poenget med at energi ikke kan forsvinne, bare overføres.
  • Negativt: Ingen henvisningskilder til hvor videoressursen er hentet fra, man må lese under rubrikken for handling for å finne ut hvor den er hentet. Inne i teksten for handling er det en link man kan gå til. Det ligger en videoressurs inne i den videoressursen som man har lagt ut, litt forvirrende.
  • Konklusjon: Videoressursen som er lagt inn i den første, burde vært lagt ut som en egen. Den første videoressursen kan godt vises på lavere alderstrinn. Informativ, men har en noe pussig avslutning om forelskelse.Begrunnelse til filmer som er lagt ut[rediger]

  • Vannkraft : Denne filmen er tydelig og forklarer prinsippene med vannkraft godt. I tillegg til at filmen er god, finnes det gode spørsmål og en quiz som passer til filmen. Filmen er lett forståelig.
  • Solenergi : Filmen får fint frem hvor viktig solen er for oss, og hvordan vi kan benytte oss av energien den gir. Den gir oss også innblikk i hvordan solceller fungerer. En tydelig og god film.
  • Luftmotstand og fart : Denne filmen gir god forklaring på luftmotstand og fart. Det er ikke noe eget kompetansemål for luftmotstand, men mener det er viktig å nevne dette når man lærer om fart og akselerasjon. Filmen gir gode og tydelig eksempler. Filmen bruker en oppfinnsom måte å vise luftmotstand på, som gjør den interessant.

Lengde: 7.55 minutter. Vi mener de første 5 minuttene er mest relevante.

  • Bruk hodet- bruk hjelm : Begrunnelse: den viser tydelig hvor viktig det er å bruke hjelm når man sykler. Den gir også en oversiktlig og god forklaring på hva som kan skje med oss dersom uhellet først skulle være ute, og du faller på sykkel uten å ha hjelm på hodet.
  • Bruk bilbelte : Begrunnelse: dette er en ekte og sterk filmsnutt som viser hvor alvorlige konsekvenser man kan få dersom man ikke bruker bilbelte. Dette tenker vi vil gjøre inntrykk på elevene, og i forhold til kompetansemålet viser filmen godt hvor viktig trafikksikkerhetsutstyr er.