Diskusjon:IKT i utdanning/Sosiale nettsteder

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk

Facebookkrangel utløser slåsskamp[rediger]

Er denne artikkelen aktuell å legge inn her [1]

Rudolpho (diskusjon) 9. nov 2009 kl. 22:06 (CET)


Ida Heen Hansen og Solveig Holmsens redigering av artikkelen "Sosiale nettsteder"[rediger]

En kortfattet forklaring av de endringer vi har gjort.[rediger]

Vi har endret en del på denne artikkelen.

Innledning: Her har vi lagt til en kort forklaring på hva et sosial nettsted er, og kuttet ned på kategoriene for å gjøre det mest mulig generelt og oversiktelig.

Endring i inndeling av artikkelen: Artikkelen var opprinnelig delt inn i Sosiale nettsteder med fokus på vennerelasjoner, med seksuell orientering, hobbyrelaterte og 3D.

Vi syntes det ble mer generelt og oversiktelig ved å dele inn i internasjonale nettsamfunn, norske nettsamfunn, sosiale nettsamfunn med fokus på seksuell orientering, hobbyrelaterte og 3D nettsamfunn. Vi la også til sikkerhet og tiltak, la ditt eget sosiale nettsted, ressurser og spørsmål til ettertanke.

Vi har byttet ut en del kilder fra aviser, og tatt vekk linker som var gamle eller ikke i stand. Vi har lagt til nye nettsider og bøker som kilder.

Bilder har vi lagt inn en del av, siden dette bryter opp teksten og gjør den mer leservennlig og interessant. Hentet disse inn fra Wikimedia Commons.

Ved å endre en del på oppsettet har vi organisert en del av stoffet på en annen måte, og fått en god innholdsfortegnelse og en ryddig disposisjon. Vi benyttet oss av overskrifter, underoverskrifter og punktmerking. Vi fjernet en del utdaterte kilder og fotnoter.

Vi har hyperlenket en del i brødteksten, og har også lagt til mange nye hyperlinker under ”ressurser”. Gjennom hele artikkelen har vi gått gjennom teksten og prøvd å korte ned og gjøre den mer faglig. Vi ønsket at det skulle være så tydelige og presise forklaringer som mulig. Vi har derfor endret en del på originalteksten, og skrevet om. Vi har lagt til en god del linker i brødteksten, for å forklare forskjellige ord og begreper. Vi har også laget lister over populære sosiale nettsider under de forskjellige punktene. Dette synes vi var en ryddig måte å gjøre dette på.

Tilslutt lagde vi en grei og oversiktelig kildehenvisning og litteraturliste. Tilleggsinforasjon vi har funnet aktuelt ligger under ressurser.Norsk rapport og hovedoppgave som man kan kanskje bruke til å styrke artikkelen[rediger]

Fant også en hovedoppgave i fulltekst. Kvalitativ undersøkelse. Kanskje noe man kan se på. Særlig beskrivelsene fra intervjuet. Teoriperspektivet trenger dere ikke nødvendigvis å se så nøye på.