Diskusjon:IKT i utdanning/Mellomtrinnet/IKT i naturfag
Nytt emneOverført til Wikilæreboken i Naturfag
En redegjørelse for søkearbeidet sett i forhold til digital navigeringskompetanse og kildekritisk vurderingskompetanse
En del av de sidene vi har valgt å hente ressurser fra er søkesider vi kjente til fra før gjennom jobben vår f.eks: www.nrkskole.no , www.kraftskolen.no www.natur.no , www.forskning.no m.m. Dette er sider vi anser som sikre og gode sider/kilder, i tillegg til at noen av de er utarbeidet og forbedret i forhold til Læreplanen for Kunnskapsløftet 2006.
Etter samtale med naturfaglærere kom vi også over siden: www.sciencegrid.no, som var en flott side i forhold til området Forskerspiren.
Sarpsborg kommune har samlet en del faglenker på Pedagogisk fagsenter sine Frontersider. Dette er sider som pedagoger har kvalitetssikret.
Ved å søke på Google, Youtube osv er det viktig at man selv er meget kritisk til det man kommer over. Det tok lang tid å finne gode videoressurser som kan knyttes opp i mot kompetansemålene i Kunnskapsløftet, men jo mer spesifikk man er i sitt søk, jo bedre blir resultatet. Søker man i Google f.eks kun på ordet ”naturfag” blir det for mange treff som ikke er relevant i forhold til det vi søker etter. Derfor må søket spisses inn. Dette kan gjøres ved at man søker på flere relevante ord i anførselstegn, f.eks ”naturfag+forskerspiren”, ”film+kropp og helse”, ”naturfag+menneskekroppens funksjoner+film”.
Kommentar til filmen om konsekvensene av reduserte flimmerhår
Filmen tar for seg hvordan lungene kan bli skadet dersom flimmerhårene reduseres. Filmen blir ledet av Trond Viggo Torgersen. Torgersen bruker ulike gjenstander til å forklare ulike poeng. Dette fører til at filmen blir svært pedagogisk og lærerik for barn. Filmen er godt forankret i kunnskapsløftet og er kort og konsis. Vi som fremtidige lærere ser absolutt relevansen av å bruke denne filmen som hjelpemiddel i undervisningen under temaet ”kroppen vår”.
Om arbeidet med designet på siden
[rediger]Vi startet arbeidet med å notere hvilke forandringer vi ønsket å gjøre på de ulike undersidene i IKT i utdanning, ut fra en wikipediaartikkel vi mente kunne stå fram som et godt eksempel. Ut fra denne fant vi ut hvilke retningslinjer/rammer vi skulle sette for redigeringsarbeidet:
- Skape multimodale tekster, ved å bruke bilder som samsvarte med fagteksten.
- Bruke bilder med tilfredsstillende kvalitet.
- Unngå unødvendig bruk av fete typer og store bokstaver underveis i artiklene, da vi mente dette skapte uro i teksten.
- Bruke avsnitt hensiktsmessig
- Legge inn internlinker fra faguttrykk i teksten til Wikipediaartikler
- Samle kompetansemål fra Kunnskapsløftet (L06) under et eget avsnitt, der dette var gunstig