Diskusjon:IKT i utdanning/Digitale læremidler

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk

Undersøkelser om bruk av digitale læremidler i skolen[rediger]

Jeg tror ITU og Rambøl Management har gjort noen undersøkelser om omfanget av bruk av digitale læremidler i skolen. Det hadde vært interessant om man kunne si noe mer om dette i artikkelen. --Rudolpho (diskusjon) 12. apr 2008 kl. 11:29 (CEST)

Kommentar til innholdet på sidene[rediger]

Jeg har gjort en del innholdsmessige endringer i denne delen, men: Flere kildehenvisninger må med i denne teksten. Margareth Sandvik har blant annet laget en oversikt over kriterier for vurdering av nettressurser i boka GLSM (2007). I Tekst.no presenteres de ulike variantene av hypertekstorganisering, så referanse til denne boka bør være med. Kress og van Leeuwen har i boka Reading Images utformet flere verktøy til å vurdere visulle virkemidler.

Sidene bør inneholde lenker til aktuelle nettressurer knyttet til fag, siden det legges vekt på dette innledningsvis. Første avsnitt svarer heller ikke på hva et digitalt læremiddel er (som overskriften legger opp til). Avslutningsvis drøftes "nye" digitale læremidler, og her er jeg enig med Rudolpho i at PowerPoint ikke er et digitalt læremiddel, men et digitalt verktøy. PowerPoint i seg selv har jo ikke noe faglig innhold. Med andre ord: her tar man ikke hensyn til de vurderingskriteriene som man har listet opp tidligere ifht. hva som er et (godt) digitalt læremiddel. --Mmi (diskusjon) 24. apr 2008 kl. 10:08 (CEST)