Tidløs Medisin

Fra Wikibøker – frie læremidler
Ukategorisert: Denne modulen har ingen linker tilbake til boken den hører til. Den bør gjøres til en underside av boken den tilhører.

Tidløs Medisin er en reise gjennom både geografiske- og indre landskap på søken etter en glemt helhetstenkning. Forfatter og filmskaper Carl Fredrik Normann forteller om den første boken i en serie på fire bind om en filosofi for alle med interesse for mennesker og samfunnsutvikling. Boken gir et innblikk i bruken av en gammel visdom som Normann oppdaget i 2008 da han laget en serie filmer for kommuner og næringsliv i Vestfold fylke.

"Jeg ble stadig mer nysgjerrig på selve prosessen som ligger bak beslutningene som ble gjort på de øverste nivåer i både offentlig og privat virksomhet, forteller Normann. - Jeg endte så opp med å finne en helhets-modell som viste seg å være beslektet med et urgammelt symbol for visdom."

Tidløs Medisin gir innblikk i en helhets-filosofi som viser naturen som et sentrum i livene våre. Vi behandler naturen som en eiendel vi kan gjøre hva vi vil med, i stede for å akseptere at alle mennesker er en del av naturen. Urfolk anser seg for å være underlagt naturens krefter, og forholde seg til naturens krefter i stedet for å kue eller ødelegge den.

Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen med filosofene Henrik Syse og Guttorm Fløistad roser bokens tema og dens filosoferende syn på mennesker og samfunn. Hylland Eriksen sier at tenkningen virker som en motgift til den vanlige og vestlige tro på at det bare finnes èn oppskrift på å oppnå «det gode liv». Han mener at bokens argumentasjon viser tydelig at den vestlige tenkningen ikke har enerett på å bestemme hva som er et godt liv. - Boken hans er leken, utfordrende og mangfoldig, og det gjør den spennende, sier filosof Henrik Syse. Syse trekker også fram Normanns ulike tilnærminger til både klassisk og nyere visdom om meningen med livet, og mener disse er enkle å forstå ved forfatterens bruk av begreper og figurer.