Hopp til innhold

Redigere Wikitekst/Eksempelside

Fra Wikibøker – frie læremidler
Wikibooks-logoen ligger på fra commons

Denne siden er et eksempel på en kort side som er formatert med med funksjoner i wikitekst, html og css. Den viser hvordan du kan sette opp siden med overskrifter, utheving av tekst og et bilde med bildetekst. I tillegg er det vanlig å ha en seksjon med kilder, referanser eller lignende, men behovet for det kan variere fra prosjekt til prosjekt.

Overskrift nivå 2[rediger]

De vanligste overskriftene tilhører nivå to, nivået under sidetittelen.[1] En overskrift etterfølges av knappen [ rediger ], for at du skal kunne redigere én seksjon i stedet for hele siden. En seksjon er all wikitekst fram til neste overskrift med samme nivå eller høyere.

Overskrift nivå 3[rediger]

I tråd med det som er skrevet i forrige avsnitt vil denne seksjonen også omfattes av redigeringsvinduet når du klikker på [ rediger ] til høyre for «Overskrift nivå 2». Hvis du trykker [ rediger ] til høyre for «Overskrift nivå 3» vil bare den seksjonen vises.

Kilder[rediger]

  1. Du kan skrive hva som helst innenfor en ref-tag. Men den vil vises nederst på siden. I dette tilfellet vises den der taggen <references/> er satt inn

Wikiteksten i eksempelet[rediger]

[[Fil:Wikibooks-logo.svg|thumb|Wikibooks-logoen ligger på fra commons]]
Denne siden er et '''eksempel''' på en kort side som er formatert med med funksjoner i ''wikitekst, html og css''. Den viser hvordan du kan sette opp siden med overskrifter, utheving av tekst og et bilde med bildetekst. I tillegg er det vanlig å ha en seksjon med kilder, referanser eller lignende, men behovet for det kan variere fra prosjekt til prosjekt.

== Overskrift nivå 2 ==
De vanligste overskriftene tilhører nivå to, nivået under sidetittelen.<ref>Du kan skrive hva som helst innenfor en ref-tag. Men den vil vises nederst på siden. I dette tilfellet vises den der taggen <references/> er satt inn</ref> En overskrift etterfølges av knappen [<span style="color:blue"> rediger </span>], for at du skal kunne redigere én seksjon i stedet for hele siden. En seksjon er all wikitekst fram til neste overskrift med samme nivå eller høyere.

=== Overskrift nivå 3 ===
I tråd med det som er skrevet i forrige avsnitt vil denne seksjonen også omfattes av redigeringsvinduet når du klikker på [<span style="color:blue"> rediger </span>] til høyre for «Overskrift nivå 2». Hvis du trykker [<span style="color:blue">rediger</span>] til høyre for «Overskrift nivå 3» vil bare den seksjonen vises.

== Kilder ==
<references />