Radiostyrt helikopter

Fra Wikibøker – frie læremidler
Ukategorisert: Denne modulen har ingen linker tilbake til boken den hører til. Den bør gjøres til en underside av boken den tilhører.

Velkommen til en norsk bok om denne hobbyen. Her vil du finne info om alle aspekter av denne hobbyen, hvordan komme igang, hva du trenger av utstyr, linker til klubber og så videre.


R/C (Radio Controlled) helikoptere finnes i en lang rekke utgaver. De deles opp i tre hovedkategorier; elektrisk, bensin og turbin drevet. De enkleste nybegynner helikopterene har ofte 2 kontraroterende rotorer. Det at rotorene går hver sin vei, gjør at den naturlige rotasjonen som vanligvis korrigeres med halerotoren, ikke lenger er nødvendig. Slike helikoptere er enklere og fly da de er mer stabile i luften. Men de kan ikke gjøre de samme manøvrene som de mer avanserte helikopterene med Collective Pitch (CP). F.eks fly opp ned, rolle, loope, mm.

Innholdsliste[rediger]

Se også[rediger]

 "silverlit airlines" Detter er et flyselskap som flyr helikopter av typen silverlit piccoz mellom Europas hovedstader. selskapet har 50 ansatte og 100 fly.