Hopp til innhold

Latin/Latin2

Fra Wikibøker – frie læremidler
Dette er en automatisk oversettelse av den engelske lærboken i latin. Jeg har brukt Google Translate, og det hele krever en gjennomgang og manuell forbedring.

Dette er et grunnleggende kurs med detaljert gramatikk basert på Kennedy's Public School Latin Grammar som er skrevet for å lære bort et av verdens klassiske språk. Å kunne gramatiske uttrykk vil være en fordel, men er ikke et krav. De vil uansett bli forklart i Kapittel 1 og 2, og utdypet dersom nødvendig.

Obs[rediger]

Deler av denne boken kan ha vært redigert av mennesker som ikke snakker engelsk som morsmål. Alle Wikibooks er skrevet i særlig engelsk dialekt av forfatteren, som kanskje ikke er standard behandling. Hvis du ser noe spesielt uklar, kan du gjerne rette det opp. Men kan du endre denne artikkelen på en konstruktiv måte. Denne boken vil forsøke å lære latin fra grunnen av. Vennligst sjekk Tillegg eller latin eller Latin-klar Dictionary hvis du er forvirret om tvilsomme presentasjon av Latin grammatiske elementer ved hjelp av engelske begreper. Vennligst les Introduksjon nøye, da det introduserer konseptet med en stilk. Som vanlig i mange andre språk, infinitiv stammen (presens, aktiv stemme) brukes for conjugating verb. [Innføringen av ytterligere informasjon i parentes er gjort bare for å unngå forvirrende en student som allerede har hatt eksponering for latin.] Hvis noe ikke gir mening for deg, notatet klassetrinn i sammendraget, og slette det du ikke forstår, dvs. karakteren 12 [karakter] Amerikansk [system] gå? " Den "tilbake" søkeord gjør at redaktører å vite at du ikke er en dyktig redaktør, men bare prøver å lære, og er forvirret. Endringene er ikke permanent. Redigere denne boken ansvarlig: Siden dette er en lærebok, vil leserne vil denotational indikasjon macrons. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette i HTML, kan du se Wikipedia har artikkel om emnet. Bruk alltid genitiv i presentasjonen, eller presentere nominativ og genitiv side ved side, skal klart angi hvor man er der ( "nom." For nominativ og "gen." For genitiv). Ulike sider kan bruke egen layout regler, men de bør være venstrejustert og klar til studenten. Sjekk med andre kommersielle lærebøker og studere guider for å se om det du gjør er Faktisk nøyaktig og pedagogisk lyd. Wikibooks stoler du gjøre at dommen på egen hånd, men dette er en bok - ikke en artikkel. En person som er verken dristig eller utslett kan gjøre en feil eller feil i oppsettet eller forklaring som vil ta lang tid å finne og korrigere.

Latinsk gramatikk og øvelser[rediger]

Introduksjon: Hvordan latin oppstod og dets oppbygging.


Kapittel 1: Grunnleggende setninger

  1. Nominativ Lag enkle setninger
  2. Adjektiv Oversikt over adjektiv

Kapittel 2: Litt vanskeligere setninger


Kapittel 3: Avanseterte setninger


Kapittel 4: Konjunktiv og komplekse setninger


Kapittel 5: Gjennomgang