Hopp til innhold

Joomla 1.5/Logge inn

Fra Wikibøker – frie læremidler

FRONTEND


For å logge deg inn Frontend må det finnes en logg inn prosedyre på selve nettsiden. Det kan enten være et menypunkt eller en egen modul (eller begge deler slik som vist ovenfor).


Når du har logget inn Frontend vil utseende på siden få noen helt essensielle forandringer (forutsatt at du har de rette rettighetene). 1. Det er en ”Blyant” ved siden av hver overskrift. Ved å klikke på blyanten kan du redigere den aktuelle teksten. 2. Du får opp en brukermeny (NB. Plasseringen av denne menyen kan variere). Her kan du legge til nytt innhold (dynamisk innhold). Det at du får opp en brukermeny er avhengig av at denne menyen er laget og publisert av en med de nødvendige Backend Rettigheter.


BACKEND


For å komme til Backend delen av systemet må man skrive ”/administrator” bak domenenavnet og trykke Enter. Da kommer du til en ny side som spør om brukernavn og passord.


Når du har logget inn Backend ser bildet ut som ett av de to ovenfor; 1. Nytt admin template for 1.5, 2. Gammelt template. Det er ingen forskjell i funksjonalitet. Det er bare utseendet som kan variere. Avhengig av hvilken versjon du har av Joomla kan utseendet også være noe forksjellig fra bildene ovenfor.