Hopp til innhold

Joomla 1.5/Introduksjon

Fra Wikibøker – frie læremidler

Velkommen til Wikibooks sin bok om Joomla![rediger]

Denne boken tar for seg innholdsbehandlingssystemet (IBS) Joomla, version 1.5 og nyere. Den inneholder informasjon om hvordan Joomla installeres, om grunnkonseptene i Joomla som system, hvordan man behandler layout og oppsett, hvordan man utvikler tredjepartsutvidelser og mye mer.

Den er lisensiert under GNU Free Documentation License.

Hvem er boken skrevet for?[rediger]

Boken er først og fremst lagd for de som skal sette opp og lage en nettside ved bruk av Joomla, ved å ta for seg Joomlas konsepter fra et teknisk perspektiv. Kapitlene forklarer hvordan man skal gå frem for å sette opp en Joomla-drevet nettside, og hvordan denne skal administreres og settes opp for å virke som ønskelig. Denne delen av boken antar at man har en grunnleggende forståelse for kode og programmering, og har litt erfaring i å lage nettsider. Begreper som FTP, HTML og CSS bør være kjent.

Men den har også et eget kapittel for de som kun er brukere av Joomla, og som har fått en tekniker til å sette opp Joomla for seg. Her forklares ting fra et ikke-teknisk perspektiv, og det forventes ikke at man har innsikt i den tekniske delen av hvordan en nettside virker.

Bokens struktur[rediger]

Kapitteloppdelingen er lagt opp slik at en nybegynner skal kunne lese boken fra første kapittel, og arbeide seg gjennom boken i kapitlenes rekkefølge. Den starter med en introduksjon til Joomla som konsept. Her forklares det hva Joomla er og hva Joomla kan brukes til. Den fortsetter så med en guide til installasjon og oppsett av Joomla på en webserver. Deretter går boken dypere inn i den tekniske verden, og forklarer hvordan man konfigurerer og lager layouts, utvider Joomla med tillegsfunksjonalitet m.m.

Kapitlene henger ikke sammen, retorisk sett, så dersom man kan det grunnleggende, kan man godt hoppe over kapitler og seksjoner uten at det forstyrrer flyten i boken.

Forfattere[rediger]

Bokens grunnlegger er August Lilleaas.

Teknisk informasjon[rediger]

Utskrift[rediger]

bokens forside er det en link til en egen utskriftsvisning av boken. Der vil alle kapitlene i boken vises på en enkelt nettside, slik at boken enkelt kan skrives ut. Det er også mulig å skrive ut enkeltkapitler, ved å bruke utskriftsvisninglinken i menyen.

Navigasjon[rediger]

Innholdsfortegnelsen til boken er vist på bokens forside. Der er alle kapitlene listet opp i anbefalt lesningsrekkefølge.

Alle kapitlene har også en link til neste og forrige kapittel. Disse linkene er på bunnen av siden.

Innholdsfortegnelsen øverst i kapittelet viser en oversikt over seksjonene i kapitlet.