Joomla:Begrepsforklaring - innhold

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk
Kapitler
Hjem
Teknisk
Design
Innhold
Utvikling
Diverse

Denne guiden forklarer grunnleggende prinsipper når man skal legge til innhold, samt hva alle de ulike begrepene betyr.

Ordbok[rediger]

Tili[rediger]

Tili er en engelsk forkortelse for Text, Images, Links and Input. Text er tekst, images er bilder, links er linker og input er skjemaer. Dette er i hovedsak alt de fleste nettsteder består av, og det er dette mambo forvalter.

Dynamic content[rediger]

På norsk blir dette "dynamisk innhold", og vil si innhold som blir oppdatert. Forestill deg dette: Du har en artikkel med en overskrift. Du har også en oversikt over alle artiklene hvor bare overskriftene vises, og du kan så trykke på overskriften for å se bare den ene overskriften og tilhørende artikkel. Dersom du har lyst til å endre denne overskriften, må du vanligvis endre den i både oversikten og i selve artikkelen.

Men med dynamisk innhold trenger du bare å endre dette ett sted, siden begge steder tar data fra en database. Det vil si at overskriften er lagret i databasen som "overskrift_1_3". Både artikkelen og oversikten viser "overskrift_1_3". Dersom du endrer "overskrift_1_3" i databasen, vil dette påvirke alle steder som viser "overskrift_1_3".

Content management[rediger]

Dette betyr "innholdsforvaltning", og er en måte å organisere tili på. Dette vil si at man har et program, som Mambo Open Source, som viser og formidler innhold fra en database.

Content Sections[rediger]

En "content section" er en hovedkategori eller seksjon som igjen inneholder flere kategorier. Det ligger ikke noe tili her, men kategorier som inneholder tili. For eksempel kan man i en content secton ha kategoriene "dyr" og "biler". Innenfor disse kategoriene kan man ha tili som "min hund Pelle", "hvordan fore en katt" og "dette var min første bil".

Static Content[rediger]

En "static content" er en tili som er helt statisk. Dette egner seg til tili som "om oss" eller "målsetninger" - tili som ikke trenger kategorisering eller kryssreferanser som er vanlig for dynamisk innhold. Det består av en enkelt tili, og kan sidestilles med innhold i content sections. Den eneste forskjellen er at den ikke blir kategorisert, men blir lagt under "static content"-seksjonen i Mambo.