Hopp til innhold

Diskusjon:Visual Basic

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikibøker – frie læremidler

Hei

Ser du skriver at dette gjelder VB 6.0 eller tidligere i introduksjonen, ikke .net. Det hadde kansje vært en idé å også nevne at Visual Basic er et proprietært programmeringsspråk som kun er støttet på Microsoft Windows - dvs. om du lærer deg det, og så bytter operativsystem nå eller i fremtiden - så kan du ikke ta med deg VB. I tillegg har Microsoft sluttet support på VB6 - så det er ikke en gang sikkert at det er mulig å bruke det på neste versjon av windows...

En annen ulempe med VB er jo at det ofte er vanskelig å bruke funksjoner utenfor standardbibliotekene - API i VB er ufattelig kronglete i forhold til API i f.eks. C eller Python.

Kyrre

Jeg er enig - slik informasjon er høyst relevant, idet en gjerne bør vite hvilke fremtidsutsikter dette språker i realiteten har, før en mot formodning setter i gang med å lære det.
Jeg skal forsøke å få med noen linjer om dette. --aadnk

Ulemper eller ikke?[rediger]

Noen deler av API er vanslkligere å bruke med VB6 enn C men langt fra alle. Kwhitefoot 18. sep 2005 kl.08:54 (UTC)

Invitasjon til Visual Basic Classic på engelsk[rediger]

Hei, jeg skriver nå Visual Basic Classic på http://en.wikibooks.org. Er du interessert i å skrive noe der også? Eller kanskje ta noe fra den og omskrive det i norsk? Jeg har allerede tatt noen deler av norsk VB bok og limt den i engeslk versjon (i engelsk, naturligvis). Kwhitefoot 18. sep 2005 kl.08:59 (UTC)