Hopp til innhold

Diskusjon:Videoressurser om mangfold i naturen for elever frem til 4.årstrinn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikibøker – frie læremidler

Begrunnelse

[rediger]

Torsken Jeg har lagt ut denne filmen fordi den viser livssyklusen til torsken, som er et av målene for 4. trinn. I filmen ser elevene hvordan et lite egg blir til en fisk. Vi får se de første fasene i livet til en tosk gjennom et mikroskop, dette kan inspirere forskeren i elevene.

Treet Dette er en liten snutt som viser hvordan et tre forandrer seg i løpet av et år. Videoen passer med målet ”observere og notere hva som skjer med et tre eller en annen flerårig plante over tid”.

Hva gjør søppel med naturenFilmen viser blant annet hvor lang tid det tar før søppel råtner i naturen. Vi får se på fjæra, og hva slags søppel som havner her. Filmen kan hjelpe elevene til å argumentere for forsvarlig framferd i naturen, og inspirere elevene til å ikke kaste søppel i naturen.

Bjørner om våren Filmen viser tre bjørneunger som våkner opp om våren i Namskogan familiepark, filmen gir et lite innblikk i livsyklusen til bjørner. 1 4.1 Samtale om livssyklusen til noen plante- og dyrearter

Tett på gaupaFilmen viser hvordan man radiomerker gauper, man får en fin oversikt over hvordan gaupa lever. passer til mål 1 4.1 Samtale om livssyklusen til noen plante- og dyrearter

fossiljakt i Argentina En fin introduksjonsfilm til hva fossiler er, man får et innblikk i at vi har mange utdødde dyrearter og dyregrupper, dekker mål 4.3 for 4 klasse.

Vurdering av videoressurser

[rediger]

Torsk Filmen var veldig god, samtidig som den var spennende. Vi får se flere stadier av hvordan torskelarven utvikler seg til å bli en stor torsk. Den er meget informativ og passer bra til kompetansemålet den ligger under.

Dinosaurer Filmen var god, spennende og godt animert. I denne filmen er det kun bakgrunnsmusikk, så filmen egner seg godt som en innføring i temaet. Passer godt for 4.trinn

Fra fiskebaby til torsk Fin film med god teknisk kvalitet. Passer for elever opp til 4. trinn, (passer også for eldre elever). God veksling mellom bilder fra forskningsstasjonen med mikroskop, fra oppdrett og fra havet. Fin samtale mellom en ung programleder og forsker.

Hva gjør søppel med naturen og dyrene? Bra film med god teknisk kvalitet. Morsom programleder som byr på seg selv, og som de yngste barna nok synes er underholdende å se på. Filmen er informativ og vil forhåpentligvis motivere barn til å kaste fra seg søppel i søppelkasser og ikke i naturen.