Diskusjon:IKT i utdanning/Ungdomstrinnet/IKT i matte/Motivasjonsressurser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Kildekritikk.

Vi valgte å lage en digital nivåbasert ressursmappe med bruksanvisning til både lærer og elev. I ressursmappen har vi lagt videoklipp vi i hovedsak fant på YouTube samt noe på NRK nett-tv. Noen av klippene er av en mer humoristisk karakter. Disse er ikke ment å gi noen forklaring på et matematisk problem, men mer som en ”comic relief” til elever som ikke har et godt inntrykk av matematikkfaget. Et av klippene er dog på engelsk, og det kan da være vanskelig å få med seg innholdet i klippet. Andre feilkilder til disse komiske klippene må ellers være om man strengt tatt finner de morsomme. Feilkilder til de mer seriøse klippene hvor man viser utregninger av stykker er om utregningene er korrekte, selvfølgelig, men også kameraføring, stemmebruk og redigering generelt. ”Feil” må da forstås som om klippet er informativt, interessant og brukervennlig for eleven.


Fremgangsmåte.

Vi fant ut tidlig i arbeidsprosessen hvordan vi ville lage elevsiden. Den består av en tabell med forskjellige emner og nivåer innenfor disse. Vi lette rundt på YouTube og NRK nett-tv med søkeord som ”matematikk”, ”utregninger”, ”tallmagi” og lignende. Vi fant en del klipp, i hvert fall på YouTube, og prøvde å sortere de i nivåer og kategorier. Feilkilder her blir åpenlyst vår kompetanse, eventuelt mangel på sådan, til å gradsdefinere klippene.

Om arbeidet med designet på siden[rediger]

Vi startet arbeidet med å notere hvilke forandringer vi ønsket å gjøre på de ulike undersidene i IKT i utdanning, ut fra en wikipediaartikkel vi mente kunne stå fram som et godt eksempel. Ut fra denne fant vi ut hvilke retningslinjer/rammer vi skulle sette for redigeringsarbeidet:

  • Skape multimodale tekster, ved å bruke bilder som samsvarte med fagteksten.
  • Bruke bilder med tilfredsstillende kvalitet.
  • Unngå unødvendig bruk av fete typer og store bokstaver underveis i artiklene, da vi mente dette skapte uro i teksten.
  • Bruke avsnitt hensiktsmessig
  • Legge inn internlinker fra faguttrykk i teksten til Wikipediaartikler
  • Samle kompetansemål fra Kunnskapsløftet (L06) under et eget avsnitt, der dette var gunstig