Diskusjon:IKT i utdanning/Studiet "IKT for lærere"/Referat og kommentarer til pensumartikler på studiet i "IKT for lærere"/Vavik, Lars (2004). Perspektiver på samarbeid og veiledning i nettbaserte læringsomgivelser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikibøker – frie læremidler

Kommentarer fra lærerstudenter:

Vi kjenner oss igjen i trinn-utviklingen, men opplever at trinn 4 og 5 er litt svulstige. Vi lurer litt på hvilken aldersgruppe dette er forsket på. Eldre???

Undersøklesesobjektene ønsket IKT kun som en introduksjon og benyttet ikke nettbasert diskusjon, dette støtter oppunder Vygotskij: sosial konstruktivismen dvs. at læring skjer i et sosialt samspill, som en interaksjon mellom individer.

De første punktene er relativt viktige i denne prosessen. For å kunne bruke nettbasert undervisning på best mulig måte, må man bli kjent med brukermetoden. Det er utrolig viktig å begynne med den sosiale biten for å øke motivasjonen. Men hvor vidt man kun skal bruke nettbasert undervisning bør man diskutere. Det har hun også gjort og fra det vi kan se, virker hun nokså negativ til nettbasert læring. Hun har tydeligvis hatt en del negative erfaringer.

Det som sannsynligvis mange lærere brenner seg på, er at de ikke legger nok vekt på de første punktene. De tenker kanskje at det blir litt bortkastet tid, for de heller vil at elevene skal begynne rett på temaet de skal jobbe med. Dermed mister elevene lysten med å jobbe med databasen og ad er hele vitsen borte.

Det er det sosiale aspektet ved nettbasert læring som gir motivasjon til å jobbe videre med utviklingen av den felles kunnskapsproduksjon! En del lærere har en negativ holdning til nettbasert læring, det med fører at jobbing med nettbasert læring ikke inntreffer.