Wikibøker:Samfunnshuset/Prosjektportal

Fra Wikibøker – frie læremidler
Hopp til navigering Hopp til søk

Crystal Clear app kfm home.png
PROSJEKTPORTALEN


Herfra vil du få en god oversikt over arbeidet som foregår for å forbedre Wikibøker på norsk. De gjøremålslistene du finner på denne siden diskuteres på samfunnshusets forside. Hensikten med denne portalen er å gjøre hovedsiden til en portal for alle som besøker Wikibøker. De aller viktigste lenkene bør finnes på hovedsiden, og lede alle besøkende til det de kom hit for.

Prosjektportalen ble lansert av bruker Abuluntu (prate?) i januar 2021, for å ta tak i vedlikeholdet av Wikibøker og forbedre helhetsinntrykket. Kanskje dette prosjektet kan bli et godt sted hvor wikibokormer trives. Den skal peke til viktige sider i det pågående arbeidet. Hovedprinsippet er at alle kan delta!

Hovedsiden[rediger]

Hovedsiden ble renovert for å gi et oppdatert inntrykk. Den skal tjene som en portal til alt på Wikibøker. En besøkende bør ikke bli overveldet eller forvirret av innholdet, men ledes så direkte som mulig til målet.

Kokeboken[rediger]

Kokeboken er flyttet til et eget navnerom. Alle oppskrifter i kokeboken kan opprettes som egne sider i navnerommet Kokebok:.

Kategorier[rediger]

Hovedsiden lenker til Kategori:Kategorier som inneholder lenker til alle større kategorier, nivå to. Hva disse kategoriene skal være er foreløpig et åpent spørsmål. De større kategoriene bør ved første klikk begrense mengden informasjon man behøver å forholde seg til.Spesial:Kategorier gir en alfabetisk oversikt over alle kategorier. Kategorisystemet er hierarkisk, med en trelignende struktur. Spesial:Kategoritre gir en hierarkisk oversikt over kategoriene.

Kategorien Kategori:Boktitler er en hovedkategori for alle bokforsider. Liste over bøker i rammen til venstre på siden lenker til den. Det samme gjør Bokhylla øverst på forsiden. Ved å kategorisere alle sider som kan minne om en påbegynt bok kan vi gjøre «boken» tilgjengelig for flere bidragsytere, og andre interesserte. Vi slipper også at noen oppretter noe nytt som allerede finnes. Jeg har også omdirigert ønskelisten dit, slik at det er mulig å se hva som allerede finnes før man lager noe nytt.

Hjelpesider[rediger]

Wikibøker:Hjelp er lenket til fra forsiden. Den bør tiltrekke seg oppmerksomhet fra alle som lurer på noe, og veilede dem til riktig hjelpeside. Det er ikke nødvendig med masse korte hjelpesider. Vi samler dokumentasjonen på hovedsiden inntil det blir behov for å splitte den opp. Vanlige hjelpesider kan omdirigeres til Wikibøker:Hjelp.

Retningslinjer og fremgangsmåter[rediger]

Generelle retningslinjer og fremgangsmåter bør skrives på hovedsiden inntil det blir behov for utfyllende sider. Det blir bare overveldende å skulle forholde seg til mange sider rundt om kring.

Inklusjonskriterier[rediger]

Det bør være noen kriterier for hva slags bøker som kan opprettes.